Justiţia îl pune din nou pe Pantelimon stăpân peste drumurile Clujului

Justiţia îl pune din nou pe Pantelimon stăpân peste drumurile Clujului
O hotărâre a Tribunalului Cluj din 30 septembrie obligă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România să-l repună pe Ion Pantelimon în funcţia de director general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

Actualul şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj (DRDP) Cluj spune că este vorba despre o greşeală şi că Pantelimon nu poate fi reangajat în fruntea structurii de la Cluj deoarece şi-a dat demisia. În schimb, fostul director spune că a vrut să demonstreze că decizia directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) din 30 mai 2012 prin care a fost eliberat din funcţie a fost un abuz.

Hotărârea 13625 a Tribunalului Cluj din 30 septembrie dispune anularea deciziei Directorului General al CNADNR nr. 615/31.05.2012 şi reintegrarea reclamantului, Ion Pantelimon, în postul deţinut anterior emiterii deciziei, acela de director al DRDP Cluj. Mai mult, prin respectiva hotărâre, CNADNR este obligată la plata despăgubirilor egale cu drepturile salariale indexate, majorate şi reactualizate de care ar fi beneficiat reclamantul începând cu data încetării contractului individual de muncă şi până la reintegrarea efectivă în funcţie. Hotărârea este definitivă şi executorie de drept, cu drept de recurs în 10 zile de la comunicare.

Pantelimon a fost demis de la DRDP Cluj, la cererea Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, din cauza "unor decizii controversate referitoare la derularea contractelor încheiate de DRDP Cluj, pentru realizarea obiectivului de investiţii Varianta de ocolire Cluj - Est", la finalul lunii mai 2012. Silaghi a trimis corpul de control la DRDP Cluj în 22-23 mai anul trecut pentru verificări cu privire la contractile încheiat pentru realizarea "centurii de diamant" a Clujului. În urma verificărilor efectuate s-au constatat grave probleme manageriale, constând în luarea unor decizii controversate referitoare la derularea investiţiei menţionate - conducerea DRDP Cluj a decis modificarea traseului variantei de ocolire Cluj - Est, fără a avea la bază o fundamentare corespunzătoare, în condi?iile în care proiectul tehnic şi indicatorii tehnico-economici erau deja aprobaţi prin HG nr.506/19.04.2006, a acceptat ca unul din cei doi antreprenori ai lucrărilor să renunţe la executarea lucrărilor aferente unui sector de drum, care avea probleme geologice, a organizat o procedură de atribuire neconformă, cu rezultate negative privind durata de execuţie a lucrărilor, a urmărit în mod defectuos derularea contractelor încheiate pentru realizarea investi?iei, ceea ce a condus la depăsirea repetată a termenelor de execuţie. "Urmare a deciziilor manageriale defectuoase, valoarea lucrărilor aferente investiţiei, respectiv de 77.682.250 euro, s-a majorat ajungând la valoarea de 142.991.786 euro. Aceleaşi decizii defectuoase au avut implicaţii negative majore asupra termenului de execuţie al lucrărilor. Acesta era prevăzut iniţial la 24 luni (începând cu octombrie 2006) însă nici până la data controlului - mai 2012, lucrările nu erau complet finalizate", a mai arărat Ministerul Transporturilor printr-un comunicat de presă. Drept urmare, ministrul Ovidiu Silaghi a decis să-l demită pe Ion Pantelimon.

Actualul şef al DRDP Cluj, Eugen Cecan, a declarat că Pantelimon nu poate fi repus în funcţia de director general al structurii de la Cluj deoarece există depusă demisia sa. „Este vorba despre o greşeală a instanţei care nu a luat în calcul respectiva demisie. Acţiunea lui Pantelimon este tardivă. Putea fi repus în funcţie dacă nu îşi semna demisia. Sperăm ca la recurs să se îndrepte lucrurile", a menţionat Cecan.

„Eu am vrut să dovedesc că decizia de revocare a fost un abuz, întrucât modificarea traseului centurii în zona alunecărilor de teren care a generat costuri suplimentare şi durate mari de execuţie nu a fost aprobată şi semnată de mine ci de predecesorul meu, în prezent tot director al DRDP Cluj, Eugen Cecan. În anul 2008 când s-a semnat actual pentru modificarea traseului eu eram director al Regiei Autonome a Domeniului Public din subordinea primăriei. Nu este vorba de reîntoarcerea la DRDP, eu oricum am fost de acord să plec, însă modul în care s-a procedat a fost abuziv", a menţionat Pantelimon. Acesta a adăugat că, fiind o decizie proaspătă, nu s-a consultat cu avocatul şi aşteaptă recursul.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, Pantelimon încasa lunar de la DRDP aproape 10.000 de lei lunar. Conform hotărârii Tribunalului Cluj, neluând în calcul majorările, până în prezent, CNADNR ar trebui să-i achite lui Pantelimon drepturi salariale de peste 150.000 de lei.

 

 

Comenteaza