La ce străzi se lucrează în 2020 în Cluj-Napoca

La ce străzi se lucrează în 2020 în  Cluj-Napoca
Piața Lucian Blaga | Foto: mapio.net

În 2020 municipalitatea va demara modernizarea mai multor străzi din zona centrală. Proiectul cel mai amplu vizează Piața Lucian Blaga, străzile Napoca, Emil Isac și tronsonul de Republicii până la intersecția cu strada Avram Iancu.

Directorul Direcţiei de Dezvoltare Locală şi Management Proiecte, Ovidiu Câmpean, a declarat la postul de radio Napoca FM că, zilele următoare, se va semna contractual pentru proiectare și execuție pentru această investiție.

”Modernizarea Pieței Lucian Blaga cu străzile adiacente, Napoca, Emil Isac, tronsonul de Republicii până la Avram Iancu este un proiect foarte important în acest an. Vom semna zilele următoare contractul. Pe modelul străzii Ferdinand, aici se vor planta aliniamente de arbori noi, se va mări spațiul pietonal, vor fi amenajate rețele de piste de biciclete și va fi instalat și iluminat modern. Cred că până în vară va fi gata proiectul tehnic, astfel încât să începem execuția efectivă a lucrărilor”.

Licitația pentru moderrnizarea Pieței Lucian Blaga a fost câștigată de societatea Diferit, valoarea contractului fiind de 20,5 milioane de lei.

Primăria are în pregătire și alte câteva proiecte referitoare la străzi. ”Pregătim noi proiecte pe strada Kogălniceanu și Universității. De asemenea, strada Iuliu Maniu va fi reamenajată, acolo va fi un spațiu partajat, va fi permisă circulația doar pe un fir, fără parcări și în rest va fi spațiu pietonal amenajat la același nivel cu carosabilului. Deja am dat drumul la licitație pentru aceste proiecte. Vom intra cu proiecte noi și în unele cartiere. De exemplu, avem în pregătire studiul de fezabilitate pentru străzile din jurul Pieței 14 iulie din Grigorescu”, a mai spus Ovidiu Câmpean.

Cât privește proiectele în derulare, două dintre ele vor fi și finalizate în acest an. Este vorba despre strada Regele Ferdinand și despre Molnar Piuariu.

”Regele Ferdinand va fi gata în luna mai, mai sunt lucrări doar la un trotuar. De asemenea, am început deja pe strada Emile Zola și Sextil Pușcariu. În martie vom da ordinul de începere a lucrărilor pe strada Tipografiei. În Mărăști, pe strada Molnar Piuariu se lucrează la pavarea cu piatră naturală. Anul acesta va fi gata, tot în luna mai, și este prima stradă smart din oraș. În funcție de cum va fi apreciat acest proiect de cetățeni, îl vom extinde și în alte zone în cadrul wakable city, un oraș cu mai multe culoare verzi, pietonale”, a declarat Ovidiu Câmpean.

Comenteaza