La un vot de fericire: acces auto nelimitat pe strada paradoxurilor

La un vot de fericire: acces auto nelimitat pe strada paradoxurilor
Consiliul local are joi pe ordinea de zi o hotărâre care ar urma să le schimbe viaţa unor locuitori din cartierul Mănăştur.

„Se aprobă revocarea parţială a Hotărârii nr. 493/2014 privind aprobarea documentaţiei Actualizare Pan Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca, urmare a admiterii parţiale a Plângerii prealabile înregistrare sub. nr. 410003/43 din 02.03.2015 în sensul deschiderii circulaţiei şi a accesului auto publicului, nelimitat pe str. Ştefan Meteş". Această exprimare complicată dintr-un proiect de Hotărâre de Consiliu Local de pe ordinea de zi de joi rezolvă o situaţie la fel de complicată: cea a 50 de familii din cartierul Mănăştur.

Pe strada Ştefan Meteş se ajunge de pe strada Câmpului. Artera este încadrată de alte două străzi private: Grigore Antipa şi Pavel Dan, unde s-au construit locuinţe colective mici. La capătul străzii Meteş, la nr. 227, s-au construit şi patru blocuri (cu demisol, parter, două etaje şi mansardă), locuite de 50 de familii. Aceste familii au ajuns în situaţia paradoxală de a nu mai putea intra cu maşina la blocurile de pe Meteş, după ce celelalte familii, care locuiesc la case pe respectiva arteră, au obţinut o sentinţă judecătorească definitivă, prin care strada a fost închisă circulaţiei auto.

Reprezentanţii primăriei au explicat, la numeroasele vizite ale locuitorilor de pe Ştefan Meteş în şedinţele de consiliu local, că în momentul în care s-a autorizat construirea celor patru blocuri s-a prevăzut această arteră ca acces pietonal, dinspre strada Câmpului, iar accesul auto la blocuri s-a prevăzut pe un drum nou, între Grigore Antipa şi Pavel Dan. Numai că acest drum nou nu s-a mai amenajat.

Proprietarii au rămas cu parcări subterane în subsolul blocurilor nefolosite, pentru care sunt cu plata impozitului la zi. Ei au afirmat că sunt nevoiţi să parcheze pe strada Câmpului, unde de mai multe ori au încasat amenzi sau le-au fost zgâriate maşinile. Locuitorii din zonă au venit şi cu dovada că ambulanţa nu a putut ajunge la unul dintre vecini, care prezenta dureri toracice şi greaţă. Reprezentanţii familiilor de pe strada Ştefan Meteş au protestat la începutul anului 2016, în şedinţa de consiliu local, cerând rezolvarea acestei situaţii.

 

Comenteaza