Lăpușan explică votul PSD pentru parcul fotovoltaic
- Scris de Ionel Lespuc
- 02 Iul 2011, 15:35
- Administraţie
- Ascultă știrea
Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a explicat pentru ziuadecj.ro de ce a votat cu puterea în Consiliul Local, vineri, decizia de transformare a proiectului Cartierului Tineretului într-un parc fotovoltaic. În primă instanță, social-democrații s-au luptat să blocheze proiectului și au amenințat cu Curtea de conturi.
PSD a votat in corpore cu PDL, respectiv UDMR, lăsând partenerii din USL, reprezentanții Partidului Național Liberal, fără sprijin. Ba mai mult, Lăpușan și liderul PNL din Consiliul Local, Steluța Cătăniciu, care s-a opus vehement proiectului, au avut un schimb dur de replici.
Lăpușan a declarat că votul nu are nicio legătură cu Paszkany Arpad, omul care se află în spatele afacerii parcului voltaic și care este partener de afaceri cu doi PSD-iști importanți, Ioan Rus și Vasile Dâncu.
”Nu am vorbit cu colegii mei din PSD, nu are nicio legătură votul cu Paszkany. Dacă votam împotriva proiectului, acesta tot trecea. Măcar așa am impus un amendament pe care îl consider important: acela ca profitul obținut din această asociere, 17 milioane de euro potrivit unui studiu, să fie folosiți pentru construirea de locuințe sociale. Votul nostru nu a avut nicio legătură cu PDL și nu a fost unul cu PDL”, a explicat Lăpușan.
Deși s-a contrat cu liberalii, Lăpușan spune că nicio cărămidă din construcția clujeană a USL nu s-a dizlocat. ”USL este foarte solidă, totul e în regulă. Doamna Cătăniciu a avut motivele dânsei să se opună proiectului, ea pune mai mult suflet, dar nu sunt probleme în relația noastră. Se pot lua minutele din ultimele 7-8 ședințe de Consiliu Local, să se vadă cine a fost de partea primarului Apostu și cine împotriva sa”, a declarat Lăpușan, pentru ziuadecj.ro.
Parteneriatul Green Energy Napoca, dintre Primărie și Real Polus Estate, ar presupune un profit de 17,8 milioane de euro pentru municipalitate, în trei ani, la un preţ al energiei electrice de 105 euro/MWh practicat acum de Electrica (adică 30% din energia verde produsă). Parcul fotovoltaic care ia locul proiectului Cartierului Tineretului va fi cel mai mare din țară.