Liberalii acuză Primăria Cluj că nu şi-a apărat corect şansele într-un proces pierdut VIDEO

Liberalii acuză Primăria Cluj că nu şi-a apărat corect şansele într-un proces pierdut VIDEO
Liberalii acuză Primăria Cluj că nu şi-a apărat corect şansele într-un proces pierdut în instanţă. Ca urmare a sentinţei, municipalitatea a fost obligată să achite unor firme italiene care au asfaltat drumuri în oraş peste 2,6 milioane lei. Reprezentanţii Primăriei susţin că au fost depuse toate probele necesare pentru pentru a câştiga procesul, dar instanţa a decis altceva.

În şedinţa de Consiliu Local din decembrie a fost votată o hotărâre privind plata a peste 2,6 milioane lei către două firme italiene, ca urmare a unui proces pierdut de primărie. Consilierul local Ioan Bîldea, de la PNL, îl acuză pe primarul Emil Boc că pe tot parcursul anului trecut nu a spus nimic despre derularea procesului în instanţă.

"Timp de un an de zile nu a spus nimic la Curtea de Apel", îl acuză consilierul local Ioan Bîldea (PNL). "De ce ce primarul nu a vorbit niciodată de acest subiect, pentru că era un dosar in care se imputau sume mari Primăriei, în speţă clujenilor. De ce nu a prezentat cazul consiliului local, de ce juristii Primăriei au întârziat la termene sau nu au participat la proces?".

Potrivit deciziei Curţii de Apel Cluj, instanţa a respins ca tardiv recursul Municipiului Cluj-Napoca. Reprezentanţii Primăriei susţin că juristul care s-a ocupat de dosar a efectuat toate demersurile necesare pentru a câştiga. "Din informaţiile pe care le avem, reprezentantul Primăriei s-a prezentat la toate înfăţişările de la proces şi a depus în instanţă toate probele pe care Primăria le-a putut furniza pentru a-şi susţine punctul de vedere. Instanţele sunt independente şi decizia nu poate fi comentata, ci doar pusă în executare", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

La rândul ei, Primăria Cluj a pornit un proces împotriva celor două firme italiene care au asfaltat drumuri în Cluj-Napoca acum trei ani. Municipalitatea cere daune de peste 13,6 milioane lei pentru nerealizarea în termen a unor lucrări.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza