Licitaţia anului: 30 de milioane de euro, trei finalişti, un câştigător
- Scris de Luminita Silea
- 26 Mar 2014, 18:09
- Administraţie
- Ascultă știrea
Licitaţia pentru concesionarea serviciilor de salubrizare şi deszăpezire stradală a oraşului a fost câştigată, pe cele două sectoare deţinute în prezent de Rosal şi Brantner Servicii Ecologice, de societatea Supercom. ZIUA de CLUJ vă arată, pas cu pas, cum s-a desfăşurat licitaţia.
Comisia de licitaţie a primăriei a evaluat doar două dintre cele patru oferte depuse pentru sectorul I şi trei oferte din cele şase depuse pentru sectorul II.
98,7 puncte pe sectorul I
Pentru curăţarea sectorului I (Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, D. Rotund, zona centrală - circa 80%) au depus oferte Rosal, Supercom, RER Ecologic Oradea (din grupul de firme RER- continuatorul REBU care a deţinut monopul deşeurilor în capitală) şi Romprest Service. Au fost luate în calcul la evaluare doar ofertele Supercom şi ale asocierii RER, restul societăţilor fiind descalificate, fără ca primăria să spună concret şi de ce.
Ofertele s-au depus ca preţ pe 17 componente care vizează măturatul manual, întreţinerea curăţeniei, spălatul carosabilului şi al trotuarelor, stropitul carosabilului, curăţarea manuală a rigolelor, măturat mecanizat, curăţarea manuală a zăpezii şi gheţii, pluguitul, combaterea poleiului, curăţarea de zăpadă şi gheaţă a gurilor de scurgere, încărcat, transportul zăpezii şi gheţii, plus redevenţa acordată anual primăriei.
Supercom a câştigat detaşat cu 98,7 puncte în timp ce asocierea de firme din grupul RER a obţinut doar 74,4 puncte.
96,4 puncte pe sectorul II
Pentru curăţarea sectorului II (Gheorgheni, Mărăşti, Între Lacuri, Bulgaria, A. Mureşanu, Someşeni, zona centrală - cca 20%) a intrat în cursă actuala societate care face salubrizarea, Brantner Servicii Ecologice, cele patru firme care au ofertat pentru sectorul I, dar şi Polaris M Holding. S-au calificat Supercom, asocierea de firme RER şi Brantner Servicii Ecologice. Supercom a câştigat cu 96,4 puncte, Brantner a obţinut 82,4 puncte iar grupul de firme RER, 66 de puncte. "Aplicarea criteriului de atribuire: oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic s-a aplicat doar ofertelor admisibile. Fiecare membru al comisiei de evaluare a realizat propria sa fişă de evaluare a ofertelor conform criteriului de atribuire prevăzut în fişa de date şi a punctajului stabilit în acelaşi document", au explicat reprezentanţii Biroului mass-media al primăriei punctajele obţinute de câştigător, dar şi de ceilaţi doi competitori clasaţi după Supercom.
30 de milioane de euro pe 8 ani
Contractul de concesionare pentru serviciul de salubrizare stradală, scos la mezat de către primăria clujeană pentru opt ani, a fost estimat la 137,6 milioane de lei (30 de milioane de euro) şi implică activităţi de măturat manual, întreţinerea curăţeniei, spălatul carosabilului şi al trotuarelor, stropitul carosabilului, curăţarea manuală a rigolelor, măturat mecanizat, curăţarea manuală a zăpezii şi gheţii, pluguitul, combaterea poleiului, curăţarea de zăpadă şi gheaţă a gurilor de scurgere, încărcat, transportul zăpezii şi gheţii.
Administraţia locală clujeană a scos la mezat două loturi (sectoare) pentru prestarea acestor servicii, aşa cum se derulează şi în prezent contractractele pentru salubritate stradală de către Rosal şi Brantner (până la adjudecarea noii licitaţii). Criteriul de atribuire a fost preţul ofertei care contează în proporţie de 99,9% în evaluarea acestora, potrivit datelor din SEAP. Din septembrie anul trecut, când primăria a lansat pentru prima dată această licitaţie, în urma contestaţiilor, caietul de sarcini pus la bătaie de municipalitate a fost modificat succesiv. Ofertele au fost deschise în 30 ianuarie anul acesta.
Citeşte şi: Superscandal pe salubrizare. Rosal şi Brantner Veres contestă licitaţia