Localitatea Sălicea, racordată la rețeaua publică de apă potabilă a judeţului

Localitatea Sălicea, racordată la rețeaua publică de apă potabilă a judeţului
Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de alimentare cu apă potabilă în localitatea Sălicea, comuna Ciurila.

Lucrările, de 3,1 milioane de lei, vor fi realizate de Compania de Apă Someș S.A, entitate al cărei acționar majoritar este CJ, și constau în realizarea de aducțiuni din sistemul de alimentare cu apă Cluj-Napoca - Feleacu - Casele Micești, proiect aflat în curs de execuție.

Pe traseul rețelei vor fi edificate un bazin de alimentare suprateran, o stație de pompare dotată cu un rezervor suplimentar de 100 mc, cămine de vane, hidranți subterani, branșamente, echipamente și dotări corespunzătoare. Rețeaua de alimentare cu apă potabilă va avea 17,6 km și va traversa teritoriul a trei unități administrativ-teritoriale clujene, respectiv comunele Feleacu, Tureni și Ciurila.

„Mă bucur că am reușit să rezolvăm o problemă blocată de mai bine de doi ani care îi afecta negativ pe toți locuitorii acestei localități limitrofe municipiului reședință de județ. În acest fel, într-o perioadă de timp pe care mi-o doresc a fi cât mai scurtă, vom oferi locuitorilor din Sălicea acces la o apă de calitate și la toate beneficiile pe care aceasta le va aduce", a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Aceste lucrări sunt parte a unui program mult mai complex derulat de Compania de Apă Someș și care vizează extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare de pe teritoriul întregului județ, intenția fiind ca într-un interval de timp cât mai redus toate comunitățile locale să beneficieze de aceste servicii publice de strictă necesitate.

Comenteaza