Lucrările de deviere a pârâului Murătorii, necesare pentru construirea noii piste a aeroportului, gata în iunie

Lucrările de deviere a pârâului Murătorii, necesare pentru construirea noii piste a aeroportului, gata în iunie
Lucrările de deviere a pârâului Murătorii vor fi finalizate la 1 iunie 2013. Acest termen a fost stabilit în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanți ai Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, ai Administrației Bazinale de Apă Someș-Tișa, precum şi a constructorilor implicați în proiectele de amenajare a pârâului, respectiv construire a noii piste a aeroportului.

"Este o veste cu adevărat bună, deoarece după finalizarea lucrărilor de amenajare a acestui pârâu, se va preda amplasamentul liber de sarcini, respectiv zona din capătul vestic, către constructorul noii piste. Acesta va putea astfel să execute lucrările de sistematizare a terenului necesare pentru asigurarea zonei de senzitivitate a echipamentelor de radionavigație, precum şi cea de siguranță de la capătul pistei. Sper ca în curând să poată demara şi lucrările de amenajare a celuilalt pârâu, Becaș, astfel încât să putem da în funcțiune pista de 2.100 de metri", a apreciat preşedintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

Termenul de finalizare a lucrărilor de sistematizare a zonei de senzitivitate şi RESA (Runway and Safety Area), conform reglementărilor aeronautice în vigoare, va fi stabilit împreună cu Romatsa şi cu constructorul noii piste.

Comenteaza