Lucrările de reabilitare a "drumului groazei", supervizate de Seplecan. Vezi în ce stadiu sunt
- Scris de Ziua de Cluj
- 06 Aug 2014, 13:13
- Administraţie
- Ascultă știrea

Până în după-amiaza zilei de marţi, 5 august, o porţiune de 4,2 km din drumul judeţean 109C, ce trece prin localitatea Fizeşu Gherlii, a fost completată cu balast şi reprofilată, în timp ce pe 2,3 km din aceasta s-a turnat şi "reciclat".
"Reprezentanţii societăţii Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj au precizat faptul că lucrările de reparaţii în interiorul localităţii vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi, 6 august 2014, ţinând cont, bineînţeles, şi de condiţiile atmosferice", a mai precizat Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.
Pentru a vedea în ce stadiu se află lucrările de reabilitare a "drumului groazei", la faţa locului s-a deplasat consilierul judeţean Mihai Seplecan, proaspăt ales în funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii delegate de preşedinte al CJ.
„M-am deplasat ieri la Fizeşu Gherlii şi am discutat cu responsabilul de şantier despre stadiul lucrărilor pe acest sector de drum, când se va finaliza, care sunt problemele pe care le întâmpină şi cum putem să-i sprijinim în continuare. Din ce am văzut, lucrările se desfăşoară într-un ritm foarte alert şi preconizez faptul că acestea vor fi finalizate mai devreme de 20 de zile, cum era termenul iniţial estimat. Chiar astăzi ne dorim să ieşim cu lucrările din localitate astfel încât toţi cetăţenii să poată beneficia, într-un timp cât mai scurt, de această investiţie finanţată din bugetul judeţului", a declarat Seplecan.
În urmă cu cinci zile, la Fizeşu Gherlii s-a deplasat şi Vakar Istvan, care se declara încrezător în felul în care progresează reabilitarea drumului din localitate. "lucrările vor continua într-un ritm alert, cu o medie zilnică de cca. 600-700 de ml, astfel încât acestea să poată fi încheiate la finalul săptămânii viitoare [săpt. 4-10 august, n.r.]", a transmis la 1 august biroul de presă al CJ Cluj.
Lucrările de intervenţie asupra acestui sector de drum vizează o suprafaţă totală de 29.118 mp, eliminarea gropilor prin acoperirea cu aproximativ 1.500 mc de material pietros şi tratarea burduşirilor prin aplicarea unui strat de bază de 6cm.