Video Lucrările pe strada Eroilor din Florești au intrat într-o nouă etapă. Pivariu: „Până de sărbători va fi gata”

Lucrările pe strada Eroilor din Florești au intrat într-o nouă etapă. Pivariu: „Până de sărbători va fi gata”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Stadiul lucrărilor pe strada Eroilor din comuna Florești a ajuns la 60-70%, a anunțat, joi, la ZIUA LIVE, primarul Bogdan Pivariu.

„În acest moment grăbim lucrările pe Eroilor. Vreau să spun că ieri și azi-noapte s-au finalizat lucrările într-o etapă. Este vorba de acele tuburi introduse care au ajuns să se unească din partea dinspre Drumul Național spre Cetatea Fetei. Astăzi intrăm într-o nouă etapă pe strada Eroilor, în care să zicem că ieșim la suprafață. Stadiul lucrărilor finalizate este de 60-70%. Ce a fost mai greu a trecut. S-a lucrat zi și noapte și s-a lucrat foarte bine.

A fost un disconfort, care încă există. A fost acel pod de la Dumitru Mocanu care a dispărut. Lucrurile înaintează într-un ritm foarte alert. Am fost aproape zilnic pe teren pentru a depăși obstacolele. În mod normal dacă nu se va întâmpla nimic neprevăzut ar trebui ca până de sărbători să fie finalizată lucrarea”, a declarat, la ZIUA LIVE, edilul din Florești.

Strada va fi transformată într-un bulevard modern

Noua stradă Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite. Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Valoarea estimată este de 14 milioane de lei, fonduri guvernamentale și locale. 

Amintim că, în luna ianuarie a anului 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza