Lucrările propriu-zise la Spitalul Regional de Urgență Cluj, scoase la licitație. Contract de peste 2 mld. lei

Lucrările propriu-zise la Spitalul Regional de Urgență Cluj, scoase la licitație. Contract de peste 2 mld. lei

Lucrările de construcții (pachet 2) obiectiv de investiții “Spital Regional de Urgență Cluj" au fost scoase la licitație. Contractul este estimat la suma de 2.015.359.357 lei.

Obiectul contractului constă în execuția lucrărilor de construcții (pachet 2) pentru realizarea obiectivului de investiții "SPITAL REGIONAL DE URGENȚĂ CLUJ", respectiv :

Obiectivul propus, cu funcțiunea spital regional de urgență este compus din două (2) corpuri principale: (i) corp spital, și (ii) anexa spații tehnice, la care se adaugă: amenajări exterioare (peisagistica, drumuri și platforme, rețele exterioare); heliport; parc fotovoltaic; branșamente). Corpul spitalului este o clădire S+P+5E+E6 parțial. Etajul 6 este un nivel tehnic, unde sunt localizate spații tehnice, heliportul și circulații pentru deservirea echipamentelor amplasate pe acoperiș.

Durata contractului este de 40 de luni. Banii provind din fonduri europene - Program Sănătate 2021 – 2027, Prioritate: 4. Investiții în infrastructuri spitalicești noi 2.1.1.1. Obiectiv specific: RSO4.5. Asigurarea accesului egal la asistență medicală și asigurarea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv în ceea ce privește asistența medicală primară, precum și promovarea tranziției de la îngrijirea instituționalizată către îngrijirea în familie sau în comunitate (FED).

Data limită de depunere a ofertelor este 2.09.2024.

Amintim că, în data de 18 mai 2024, au demarat primele lucrări de construcții ale spitalului din Florești. Executantul este Ubitech Construcții SRL, care are la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor. Contractul, cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Spitalul va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural, medical, al echipamentelor și a tehnologiei IT. În proiectul spitalului sunt prevăzute 22 săli de operație, 4 săli de nașteri și 849 de paturi (106 paturi vor fi pentru îngrijiri critice, inclusiv terapie internsivă, terapie intensivă de urgență și terapie intersivă de urgență și îngrijiri a arșilor).

Comenteaza