Mai este loc în Florești? Au fost aprobate noi proiecte imobiliare / S-au încins din nou spiritele în ședința de CL

Mai este loc în Florești? Au fost aprobate noi proiecte imobiliare / S-au încins din nou spiritele în ședința de CL

Consiliul Local Florești a aprobat, în ședința ordinară de joi, 25 august 2022, construirea de noi proiecte imobiliare în cea mai mare comună din țară.

Așadar, trei proiecte au fost mai „norocoase” primind voturile necesare pentru a putea merge mai departe. Acestea sunt următoarele:

• Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE PUD SI CONSTRUIRE DOUĂ CASE DE LOCUIT PE ACEEAȘI PARCELĂ, ÎMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI LA UTILITĂȚI” – sat Florești, strada Narciselor, nr. 49, jud. Cluj;

• Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE PUZ PENTRU CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE S/D+P+2E+Er, ÎMPREJMUIRE TEREN, AMENAJĂRI EXTERIOARE, BRANȘAMENTE ȘI RACORDURI LA REȚELE EDILITARE, OPERAȚIUNI NOTARIALE DE ALIPIRE ȘI DEZLIPIRE” – sat Florești, strada Eroilor, nr. 58G, jud. Cluj;

• Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE PUZ PENTRU PARCELARE ȘI CONSTRUIRE ANSAMBLU DE LOCUINȚE COLECTIVE” – sat Florești, strada Tineretului, F.N., jud. Cluj;

Consilierii USR-PLUS au votat împotriva celor trei proiecte, care au „trecut” cu majoritatea PNL-UDMR.

Schimb de replici dure între primar și un consilier USR

Așa cum ne-am obișnuit deja, nicio ședință de Consiliu Local la Florești nu este lipsită de discuții în contradictoriu, „înțepături” sau uneori chiar jigniri. Evident, nici cea de joi n-a fost ocolită de astfel de evenimente.

În discuțiile despre PUZ-urile prezentate, consilierul USR Marius Todoran a spus că, de-a lungul timpului, aprobarea acestor tipuri de proiecte imobiliare a dus Floreștiului să fie asemănat cu un „ghetou”.

„În Florești, PUZ-urile se fac pentru derogări, nu pentru reglementări urbanistice. Istoria ne arată că aceste derogări prin PUZ-uri ne-au dus într-un ghetou, în Florești, la noi acasă. Știm cu toții cum este traficul, care sunt condițiile de locuit. Spun doar că astfel de proiecte niciodată nu o să primească susținerea USR-PLUS”, a afirmat Todoran.

Edilul Bogdan Pivariu a precizat că proiectele studiază drumurile de acces și s-a arătat deranjat de termenul de „ghetou”: „Vă rog să revizuți atitudinea dvs despre modul în care arată Floreștiul. Vă rog frumos ca Jignirile la adresa comunei și comunității noastre să le lasați pentru alte locuri”, a replicat primarul Pivariu.

Dan Dehenes, tot consilier USR, a intervenit și el în discuție. „În acest moment, Floreștiul nu mai duce. Nu mai poate suporta noi construcții. Vorbim de trafic, habitat și alte lucruri. Poate termenul de ghetou este unul dur, dar unele locații arată așa. Poate nu este vina nimănui acum, decât a celor care au fost înainte, dar trebuie să avem grijă”, a explicat Dehenes.

Replicile între primar și consilierul Todoran au continuat:

Pivariu: „Să știți că de la preluarea mandatului de primar, comparativ cu perioada precedentă, autorizațiile de construire s-au înjumătățit. PUZ-urile dezbătute au avut cu totul alte reguli. Eu nu consider că locuiesc într-un ghetou. Am auzit că în comisia de urbanism s-au folosit și cuvinte mai urâte. Nu vreau să intru în polemică. Consider că este sub nivelul pe care eu îl cer de la Consiliu Local”.

Todoran: „Nu faceți nimic să schimbați ghetoul pe care l-ați adus în calitate de viceprimar. Îl continuați în calitate de primar”.

Pivariu: „Din nou, sunteți un factor care provoacă, jignește și nu se dezice. Îmi exprim regretul de a discuta la un așa slab nivel cu dvs. Nu faceți altceva decât ceea ce vă pricepeți cel mai bine: să jigniți și să instigați la rău”.

Pentru a nu mai continua polemica și discuțiile, președintele de ședință a decis închiderea ședinței de consiliu local.

Comenteaza