Mai staţi un pic... Încă o amânare la "Eminescu"

Mai staţi un pic... Încă o amânare la
Liceul de pe Bulevardul 21 Decembrie ar fi trebuit terminat în noiembrie, dar constructorii nu pot finaliza lucrările.

Lucrările de reabilitare la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" sunt departe de a se fi terminat. Este vorba despre extindere, mansardare, construirea unei mediateci şi a unei săli de sport. Primul termen de finalizare a fost 15 mai 2016, dar acesta a fost depăşit cu graţie. Au urmat şi alte date; ultima era 30 noiembrie. Dacă treceţi pe Bulevardul 21 Decembrie, uitaţi-vă la mansarda liceului: geamurile lipsă zâmbesc cu acelaşi sarcasm de luni întregi.

„La Liceul Mihai Eminescu lucrările sunt gata în proporţie de peste 65%, termenul de finalizare fiind 30 noiembrie. Din decembrie elevii îşi vor putea desfăşura activitatea şcolară în noul liceu modernizat", spunea în vară Ovidiu Câmpean, directorul de proiect din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, cel care a coordonat lucrările finanţate din fonduri europene. Câmpean a revenit acum şi a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că termenul a fost din nou prelungit. Până la începutul anului viitor, „Sperăm ca elevii să poată începe semestrul al doilea în clase moderne. Au mai rămas lucrări de efectuat la mansardă", a afirmat reprezentantul municipalităţii.

Lucrările au fost începute în iunie 2015 şi costă peste 12 milioane de lei. Licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca a fost câştigată de asocierea a trei firme SC Coldea Construcţii - SC Grup Energoinstal - SC Dava Invest, care a mai obţinut şi contractul de reabilitare a altei unităţi şcolare din municipiu, Şcoala "Ion Agârbiceanu", cu o valoare dublă, de peste 25 de milioane de lei. În cazul acestei şcoli, lucrările au fost finalizate în toamna acestui an, deşi trebuiau terminate până cel târziu în 15 septembrie.

Iniţial, firmele care au câştigat licitaţia se angajaseră să finalizeze la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", până la începerea anului şcolar 2015/2016, un număr de 20 de săli de clasă, dar acest lucru nu s-a realizat, ci doar s-a decopertat acoperişul şi s-a început demolarea unor pereţi. Astfel, o parte dintre cei 800 de elevi ai Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" au fost mutaţi într-o clădire a Colegiului Tehnic "Anghel Saligny", în clase de 27 de de metri pătraţi, amenajate în fostele dormitoare cu patru paturi ale internatului.

Coldea Construcții, o firmă cu sediul în Cluj-Napoca, este controlată de Gabriel Mihai Coldea şi de Vasile Pop. Coldea Construcţii a câştigat anul trecut, în asociere cu Dico & Ţigănaş, construirea unei noi şcoli în Floreşti, proiect în valoare de 8 milioane lei. Aceasta ar fi trebuit finalizată până la începerea anului şcolar, dar nu este gata nici până în prezent.

Dava Invest a fost înfiinţată în 2008, la aceeaşi adresă ca o altă firmă abonată la banul public, Construdava (50% Napocamin, firmă controlată de omul de afaceri clujean Ioan Bene, 25% Claudiu Cupcea, 25% Vasile Ilea). Construdava este cea cu care Inspectoratul Şcolar Judeţean reziliază contractul pentru noul său sediu, de pe strada Argeş, care ar fi trebuit terminat ân 2015. De asemenea, firma nu reuşeşte de un an să termine parkingul de pe strada Mehedinţi şi a fost ameninţată de primar cu rezilierea contractului.

 

Comenteaza