Majoritatea clujenilor îşi reabilitează apartamentele cu bani din propriul buzunar

Majoritatea clujenilor îşi reabilitează apartamentele cu bani din propriul buzunar
Sătui de birocraţie, de dosarele stufoase şi de termenele mari de evaluare a acestora pentru finanţare, covârşitoarea majoritate a clujenilor care au decis să-şi reabiliteze termic apartamentele au făcut-o cu bani din propriul buzunar.

Este vorba de trei sferturi din totalul apartamentelor anvelopate termic, chiar dacă în acest domeniu funcţionează un program guvernamental care le permite proprietarilor să achite doar 20% din valoarea totală a lucrărilor. Conform unui raport al Regiei Autonome de Termoficare, un număr de 20.047 apartamente au fost reabilitate termic, dintre acestea însă doar 4.848 au fost reabilitate prin programul guvernamental respectiv, ceea ce înseamnă că restul de peste 15.000 de proprietari au plătit integral lucrările.

Prin OG 18/2009 care legiferează programul naţional de reabilitare termică, Guvernul acoperă 50% din valoarea lucrărilor de reabilitare, 30% din sumă este asigurată de Primărie din banii de la bugetul local, în vreme ce proprietarul contribuie cu diferenţa de 20%.

În baza de date a Regiei Autonome de Termoficare din Cluj sunt cuprinse 83.770 apartamente, în 1.606 blocuri.

Comenteaza