Video Metroul de Cluj: Episodul Boc+Pivariu vs USR / Primarul din Florești: „S-au obișnuit să spună NU la orice proiect mare”

Metroul de Cluj: Episodul Boc+Pivariu vs USR / Primarul din Florești: „S-au obișnuit să spună NU la orice proiect mare”

Consilierii locali ai USR-PLUS s-au abținut, luni, la votul privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul metroului clujean. Edilul Bogdan Pivariu susține că aceștia și-au făcut un obicei din a nu vota în favoarea proiectelor importante, miza fiind războiul politic pe care USR îl duce împotriva lui Emil Boc.

Ambele tabere ale USR, atât cea din Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, cât și cea din comuna Florești, s-au abținut de la vot, motivând că proiectul are multe lipsuri, a suferit deja câteva amânări, iar licitația este suspendată. Ba mai mult, în ședința de la Florești, consilierul USR Dan Dehenes a numit administrația Boc ca fiind „incapabilă” să ducă la bun sfârșit proiectul.

Atât în ședința de Consiliu Local, cât și ulterior, în emisiunea ZIUA LIVE, primarul din Florești i-a luat apărarea lui Emil Boc în fața celor de la USR.

Au fost discuții și câteva luări de poziție în ședință din partea consilierilor locali USR. Părerea mea este că trebuie să fii puțin ipocrit să acuzi de incompetență administrativă conducerea unui oraș precum Cluj-Napoca și pe edilul Emil Boc, un oraș care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și care este un etalon pentru multe comunități din România.

Consilierii USR s-au obișnuit să spună «nu» la absolut orice proiect mare. La proiectul muzeului de 15 mil. euro, bani din PNRR, am avut probleme și era să pierdem finanțarea. Metroul a primit un vot de abținere din partea lor astăzi... Din fericire, proiectul a trecut pentru că sunt oameni angrenați în administrația floreșteană și în cea din Cluj care înțeleg importanța majoră a acestor proiecte.

Ne trezim într-un război politic cu niște mize foarte mici când vine vorba de niște proiecte atât de mari. Toate proiectele până la implementare au tot felul de obstacole de depășit, iar pe acesta l-am depășit cu ajutorul consilierilor PNL și UDMR. Eu vreau să le mulțumesc acestora pentru că sunt serioși și tratează cu multă responsabilitate acest loc unde au fost trimiși de către cetățeni, și nu o tratează ca pe o joacă de copii și o scenă de război politic cu mize foarte mici”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Primarul a mai fost întrebat ce relație are cu reprezentanții USR din Consiliul Local Florești:

„Eu încerc să am o relație cât se poate de normală și de omenească cu cei din Consiliul Local, respectiv cu cei de la USR-PLUS. Doar că, în momentul de față, sunt legat de mâini și de picioare în a face pași să explic ce și cui? Că avem nevoie de proiecte de infrastructură care să deblocheze traficul? Că avem nevoie de proiecte precum strada Eroilor? Când discutăm despre o colaborare trebuie să fie cel puțin între două părți. În momentul în care votezi împotrivă la orice, la bugete sau proiecte de infrastructură, care ar putea fi colaborarea dacă o parte nu vrea să colaboreze? Haideți să fim serioși”, a încheiat primarul celei mai mari comune din țară - Bogdan Pivariu
Comenteaza