Noi proiecte imobiliare în Florești. Au fost RESPINSE

Noi proiecte imobiliare în Florești. Au fost RESPINSE
| Foto: google maps

Noile proiecte imobiliare își fac din ce în ce mai greu loc pe ordinea de zi a Consiliului Local Florești. Unele ajung  totuși la masa dezbaterii, dar șansele să fie aprobate sunt foarte mici.

Așa s-a întâmplat și la ședința ordinară de marți, 30 iulie 2024. A fost vorba de trei proiecte de hotărâre care prevedeau construcții de locuințe, dar niciunul nu a „trecut” de votul consilierilor.

Toate trei au primit au primit un aviz nefavorabil din partea comisiei de urbanism a primăriei Florești, iar voturile au fost doar abțineri și „împotrivă”. Proiectele sunt următoarele:

• Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE P.U.Z. PENTRU MODIFICARE SOLUȚIE CONSTRUCTIVĂ ȘI FAȚADE PENTRU S.C. I&I CONDOR SOLUTION S.R.L. (EXTINDERE PÂNĂ LA LIMITA DE PROPRIETATE) ȘI EXTINDERE CONSTRUCȚIE EXISTENTĂ CU UN CORP SUBSOL + PARTER + 4 ETAJE + ETAJ RETRAS, ETAJARE PARȚIALĂ CORP C1 CU 3 NIVELURI ȘI GARAJ SUBTERAN – Florești, str. Avram Iancu, nr. 418-420, județul Cluj;

• Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru ”CONSTRUIRE IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME SUBSOL + PARTER + 2 ETAJE + ETAJ RETRAS, CU PARTER PARȚIAL COMERCIAL, AMENAJĂRI EXTERIOARE, ÎMPREJMUIRE, ORGANIZARE DE ȘANTIER, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI”, situat în Florești, Strada Profesor Mocan Dumitru Nr. 52, județul Cluj;

• Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea PLAN URBANISTIC DE DETALIU PENTRU CONSTRUIRE 3 IMOBILE CU CÂTE 2 LOCUINȚE CUPLATE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME PARTER ȘI ETAJ, ÎMPREJMUIRE, BRANȘAMENTE ȘI RACORDURI LA UTILITĂȚI, situat în comuna Florești, Strada Ioachim Olteanu fn – CF 55581, județul Cluj.

Bogdan Pivariu, edilul Floreștiului, a declarat, încă de la momentul preluării mandatului, că nu își dorește stoparea dezvoltării comunei, dar dezvoltatorii imobiliari „trebuie să înțeleagă că sunt reguli noi ce trebuie respectate, deoarece s-a schimbat paradigma în ceea ce privește urbanismul odată cu nou administrație”.

Comenteaza