Noi proiecte imobiliare în Florești / Ce spune primarul Pivariu despre noul PUG al comunei

Noi proiecte imobiliare în Florești / Ce spune primarul Pivariu despre noul PUG al comunei

Trei din cele cinci proiecte imobiliare aflate pe „masa” Consiliului Local Florești în ședința ordinară de marți, 31 mai 2022, au fost aprobate și merg mai departe.

În ceea ce privește proiectele care nu au trecut, acestea prevedeau construirea unui ansamblu de blocuri cu 3 etaje pe strada Tineretului, respectiv construirea a două imobile de locuințe colecitve pe strada Cetății. Proiectele au primit aviz nefavorabil din partea comisiei de urbanism și din partea comisiei juridice, iar voturile consilierilor au fost împotrivă sau abțineri.

Dintre celelalte trei care au fost mai „norocoase”, se remarcă proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE PUD SI CONSTRUIRE LOCUINȚE COLECTIVE ȘI SPAȚII COMERCIALE S+P+2E+Er, ÎNVĂȚĂMÂNT P+E, ÎMPREJMUIRE TEREN, AMENAJĂRI EXTERIOARE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI, OPERAȚIUNI NOTARIALE” – sat Florești, str. Urușagului, F.N., jud. Cluj.

Potrivit documentației, proiectul care a fost aprobat doar de majoritatea PNL-UDMR, consilierii USR votând împotrivă, vizează construirea unui ansamblu rezidențial cu peste 400 de apartamente, pe suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați.

Ce se întâmplă cu noul PUG al Floreștiului

La unul dintre proiecte, primarul Bogdan Pivariu a fost întrebat de către consilierul USR Sergiu Leuce în ce stadiu mai este Planul Urbanistic General (PUG) al comunei Florești.

Edilul Floreștiului a precizat că se lucrează la PUG și va fi gata în cel mai scurt timp posibil.

„Nu pot să aproximez exact când, pentru că nu este în puterea noastră. Se discută inclusiv cu instituțiile care emit avize, tocmai pentru a ține cont de cerințele acestora pentru a avea un PUG normal. Lucrurile sunt destul de avansate. Suntem la faza de finisaj a acestui PUG, iar când îl vom avea vom veni cu el public”, a explicat Pivariu.

Comenteaza