Noua autostradă Turda-Sebeş se va numi A10. Vezi când va fi gata

Noua autostradă Turda-Sebeş se va numi A10. Vezi când va fi gata
Invitat la Matinalul Realitatea FM, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan a dat detalii privind viitoarea autostradă Turda - Sebeş care se va numi A10 şi se vrea a fi funcţională de la începutul anului 2016.

La proiectul Turda-Sebeş s-au început deja lucrările pe două tronsoane, iar pentru un tronson urmează să se semneze contractul în perioada următoare.

"Eu sunt bucuros că de la Turda la Sebeş se lucrează în acest moment, se pregăteşte partea de excavaţie. E o investiţie de 550 milioane de euro, iar la începutul lui 2016 ar trebui să fie funcţională. Ceea ce nu au făcut alţii în şapte ani de zile noi încercăm să facem într-un an şi jumătate. Din postul de transport din programul operaţional sectorial au rămas necheltuiţi 1,281 de miliarde de euro. Din acei bani, cu ajutorul domnului Ponta, domunlui Şova şi cu al celorlalţi colegi din Guvern, s-a ajuns în situaţia ca între Turda şi Sebeş să se facă această autostradă, care este o investiţie foarte importantă pentru judeţ şi pentru zonă ", a spus Lăpuşan.

Tot din aceeaşi bani se va lucra şi la partea de autostradă din A3 care va lega Câmpia Turzii de Târgu Mureş. Şi acolo sunt în jur de 50 km de autostradă care sunt acum în lictiaţie. Lăpuşan spune că s-au depus şi documentele, dar deocamdată se aşteaptă câştigătorii.

"Problema este că în acest moment în România lucrurile merg foarte greu în momentul în care se anunţă un câştigător, deoarece apar contestaţii, paracontestaţii, şi acolo, cel puţin pe partea asta de fonduri europene lucrurile au fost un pic blocate. Oricum investiţiile în construirea autostrăzilor sunt nişte lucruri foarte utile, vin ca o gură de aer proaspăt, ajută economia din punctul meu de vedere. Acestea sunt lucrurile pe care eu le urmăresc şi pe care le discut în această perioadă cu colegii din Guvern, mai ales că îl avem pe ministrul Transporturilor, domnul Rus care cunoaşte mult mai bine decât noi aceste lucruri", a spus preşedintele PSD Cluj.

Lăpuşan a mai spus tot în cadrul matinalului că se încep cu adevărat lucrările şi la Autotrada Transilvania, pe tronsonul Gilău-Nădăşel, unde momentan se pregăteşte şantierul.

 

Comenteaza