Foto O nouă comună din Cluj își face bază sportivă ultra-modernă

O nouă comună din Cluj își face bază sportivă ultra-modernă
| Foto: CJ Cluj
O nouă comună din Cluj își face bază sportivă ultra-modernă
O nouă comună din Cluj își face bază sportivă ultra-modernă
O nouă comună din Cluj își face bază sportivă ultra-modernă

Urbaniștii județului Cluj vor avea de dezbătut și votat un proiect care vizează edificarea unei baze sportive în comuna Mica, satul Mănăstirea. 

Proiectul va intra, vineri, 6 septembrie 2024, pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.

Elaboratul proiectului este Consiliul Județean Cluj. Terenul parțial extravilan se află în Comuna Mica, in partea de nord a satului Mănăstirea, beneficiind de acces auto din drumurile județene ale localitătii DJ172F şi 161D.

Potrivit documentației, prezenta investiție tratează în general realizarea unui spațiu public care va corespunde utilizării adecvate scopul final fiind realizarea unei zone de sport conforme cu normele în vigoare.

Adiacent creării acestui spațiu sport performat au fost luate în considerare beneficiile amenajării spațiului verde aferent, amenajare care pe lângă beneficiile pentru mediu, va avea un aport important la integrarea spațiului în peisajul local și la îmbunătățirea estetică și funcțională a zonei.

Nevoia stringentă de zone de sport, locuri de joacă și spații verzi amenajate la nivelul comunei, poziția și legăturile pe care le poate facilita, urgentează necesitatea amenajării.

Amplasat într-o zonă accesibilă, aproape de căile de comunicație, alipit intravilanului existent, acest spațiu reprezintă o soluție viabilă pentru dezvoltarea obiectivului de investiție. Terenul luat în studiu pentru implementarea obiectivului de investiții suportă dezvoltarea unui teren teren de fotbal pe langa care se vor realiza si alte investitii un teren de sport multifuncțional, o sală de sport, locuri pentru fitness si locuri de joacă copii, amenajarea spațiului verde aferent.

Una din cele mai importante strategii în contextul amenajării parcului sunt activitățile. Necesitatea realizării obiectivului de investiții este justificată prin crearea unui pol sportiv dotat la standarde europene și dimensionat corespunzător desfășurării evenimentelor sportive specifice, atât cele cu caracter profesional cât și cele cu caracter de loisir/relaxare/petrecere a timpului liber într-un mod sănătos și activ”, se mai arată în documentație.

Comenteaza