Pas înainte pentru noua mini-centură de ocolire a Clujului. Tișe: „Este o nouă etapă importantă în materializarea acestei investiții”

Pas înainte pentru noua mini-centură de ocolire a Clujului. Tișe: „Este o nouă etapă importantă în materializarea acestei investiții”
| Foto: arhiva

Consiliul Județean Cluj, în calitate de inițiator al proiectului de investiție, va propune Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) încheierea unui protocol privind delegarea dreptului de administrare temporară a unei porțiuni a drumului național DN1F (E81), aflată la ieșirea din localitatea Topa Mică, km 33+692.

Această propunere va fi dezbătută în cadrul proximei ședințe ordinare a forului administrativ județean din luna Iulie.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, necesitatea realizării acestui demers este justificată de amenajarea unei conexiuni facile între drumul județean DJ 170B Topa Mică-Așchileul Mic și drumul național care leagă municipiile Cluj-Napoca și Zalău. Concret, este vizată construirea unei intersecții cu sens giratoriu, care să faciliteze accesul spre și dinspre drumul județean.

Este o nouă etapă importantă în materializarea acestei investiții finanțată din fonduri nerambursabile și care este gândită să degreveze traficul de tranzit din partea de nord a municipiului, inclusiv prin reducerea distanței de deplasare între Topa Mică și Răscruci cu circa 15 km! Semnarea acestui protocol cu CNAIR pentru realizarea girației era ultima cerință a finanțatorului înaintea semnării efective a contractului și începerea lucrărilor”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Drumul județean 170B Topa Mică-Așchileul Mic, în lungime de 8 km, face legătura, prin intermediul drumului județean 109, parte a Drumului Bistriței, cu DN 1C care străbate județul Maramureș.

La finalul lucrărilor, această mini-centură va asigura atât o conectivitate mai bună a Clujului cu județele limitrofe, cât și o alternativă de transport viabilă în partea de nord a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, prin descărcarea traficului greu și de tranzit de pe teritoriul municipiului reședință de județ.

Amintim faptul că acest proiect, în valoare de 293.767.072 lei, a fost depus pentru finanțare de Consiliul Județean Cluj în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. În acest moment proiectul “Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene DJ 170B și DJ 103K”  se află în etapa de contractare.

Comenteaza