Pasajul de la gară, plin de gunoaie, la doar o săptămână de la inaugurare

Pasajul de la gară, plin de gunoaie, la doar o săptămână de la inaugurare
Bloggerul clujean Andrei Aroneţ a atras atenţia asupra stării în care se află pasajul de la gara Cluj, după doar o săptămâna de la inaugurarea acesteia.

Pasajul pietonal de la gară a trecut în acest an printr-o perioadă de reabilitare, din banii primăriei, iar săptămâna trecută, pe 29 octombrie, însuşi primarul Emil Boc a inaugurat noul pasaj.

Diferenţa dintre pasajul vechi şi cel nou nu este foarte mare, după observaţiile bloggerului Andrei Aroneţ, care a postat pe siteul lui nişte fotografii care prezintă mizeria pe lângă care trec clujenii.

"Construit cu 28 de ani în urmă, pasajul pietonal de la gara Cluj a fost modernizat la final de octombrie. Lucrarea a costat peste jumătate de milion de lei. Cum arată la început de noiembrie? Exact ca pasajul vechi: o combinație de toaletă publică și groapă de gunoi.

Veți fi tentanți să dați vina pe lipsa de civilizație a oamenilor, dar nimic mai fals. Diferența dintre pasajul de la Cluj și cele din Viena e că acolo se face curat de cel puțin două ori pe zi, iar cineva chiar se uită pe camerele de supraveghere și ia măsuri", a scris Aroneţ pe blog.

Primăria a demarat procedurile pentru contractarea lucrărilor necesare unirii celor două pasaje, pe sub platforma pietonală din faţa clădirii gării, în 26 septembrie 2014 a avut loc deschiderea ofertelor pentru proiectare şi execuţie şi au fost depuse 3 oferte care sunt în evaluare.

Placarea pereţilor a fost făcută cu panouri din plăci dure, compacte, stratificate la presiuni şi temperaturi înalte, conform normelor europene, cu un tratament special al suprafeţelor care le conferă o deosebită rezistenţă la intemperii, ploi acide, coroziune sau acţiuni mecanice.

Unii clujeni însă un fac diferenţa dintre vechiul şi noul pasaj, din cauza gunoaielor care un sunt adúnate de-acolo.

Etichete
Comenteaza