Pasajul de la intersecția str. Oașului – Bd. Muncii va fi realizat cu finanțare europeană

Pasajul de la intersecția str. Oașului – Bd. Muncii va fi realizat cu finanțare europeană

Proiectul de realizare a unui pasaj rutier la intersecția străzii Oașului cu Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca va fi depus pentru finanțare din fonduri europene nerambursabile, prin în cadrul Programului Regional Nord-Vest (PRNV) 2021-2027.

Valoarea totală a proiectului este de 130,2 milioane de lei, cheltuielile eligibile fiind în valoare de 74,4 milioane de lei. Contribuția proprie în proiect a Municipiului Cluj-Napoca este de 57,3 milioane de lei, din care 55.842.542,60 lei reprezintă achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului şi 1.489.139,99 lei reprezintă cofinanțarea de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Durata de implementare a proiectului, cu toate activitățile suport, este de 28 luni de la semnarea contractului de finanțare. 

Obiectivul propune reconfigurarea zonei prin realizarea unor noi șine pentru circulația tramvaielor, refacerea structurii rutiere și realizarea unui pasaj subteran la intersecția străzii Oașului cu Bulevardul Muncii. De asemenea, se vor realiza lucrări de demolare asupra zidului existent aferent parcării hypermarket-ului Auchan, pe o lungime de 30 de metri. Potrivit intenției exprimate de reprezentanții administrației locale, în cadrul proiectului se va realiza și o bandă dedicată pe un anumit tronson pentru mijloacele de transport în comun, iar sensul giratoriu se va regulariza. Viitorul pasaj urmează să înglobeze și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice.

Comenteaza