Pasajul de la Tăietura Turcului, inclus în proiectul CFR pentru electrificarea liniei ferate Cluj - Oradea

Pasajul de la Tăietura Turcului, inclus în proiectul CFR pentru electrificarea liniei ferate Cluj - Oradea

Primarul Emil Boc a confirmat în emisiunea ZIUA LIVE că pasajul de la Tăietura Turcului a fost integrat într-un proiect pe fonduri europene derulat de CFR.

”Este normal, ca atunci când există un proiect integrat, să se adune toate proiectele colaterale și să se facă o singură investiție. CFR are în derulare electrificarea căii ferate Cluj-Episcopia Bihor, pe fonduri europene. Asta înseamnă că pasajul de la Tăietura Turcului poate fi inclus în acest proiect finanțat din bani europeni. Primăria Cluj a răspuns pozitiv la invitația CFR de a include și planurile noastre pentru acest pasaj în proiectul lor. Vom economisi bani de la bugetul local pentru că pasajul se va face din bani europeni. Acești bani trebuie cheltuiți până în 31 decembrie 2023. Am apreciat deschiderea ministerului și a companiei de a colabora cu noi. Noi am făcut studiul de fezabilitate, l-am predat și l-au integrat în planul pe care îl au”, a spus Emil Boc.

Pasajul de 400 m de la Tăietura Turcului ar urma să descongestioneze şi fluidizeze traficul rutier pe traseul străzii Tăietura Turcului şi străzii Corneliu Coposu, ieşirea spre Zalău, împreună cu toate bretelele de racordare necesare.

Comenteaza