Pasajul rutier în intersecția B-dul Muncii – str. Oașului, adoptat fără aviz de mediu

Pasajul rutier în intersecția B-dul Muncii – str. Oașului, adoptat fără aviz de mediu

Un pasaj rutier va fi realizat la intersecția străzii Oașului cu Bulevardul Muncii, unde în prezent se află un sens giratoriu.

„Agenția pentru Protecția Mediului Cluj anunță publicul interesat că „Elaborare Studiu de Fezabilitate și P.U.Z.” conform Legii nr. 350/2001 actualizată pentru obiectivul de investiții „Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului în municipiul Cluj-Napoca”, amplasat în municipiul Cluj-Napoca, str. B-dul Muncii intersecție cu str. Oașului, județul Cluj, nu necesită evaluare de mediu, planul urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu”, informează APM Cluj.

„Necesitatea și oportunitatea obiectivului de investitii „Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului în Municipiul Cluj-Napoca”, a fost identificată ca urmare a blocajelor în trafic, fiind necesare luarea unor măsuri de îmbunătățire a condițiilor de siguranță a traficului rutier și îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactului negativ asupra mediului. Pentru realizarea pasajului rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului sunt necesare efectuarea de studii de specialitate preliminare în procesul de proiectare care să asigure un grad de încredere ridicat asupra viabilității solutiei optime recomandate, în vederea minimizării și/sau eliminării riscurilor de teren aferente (geostructurale, geotehnice, topografice, utilități, etc). Obiectivul general al serviciilor de Elaborare studii de specialitate pentru obiectivul de investiții „Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului” este construirea unui pasaj care să decongestioneze traficul din zonă și să adapteze condițiile de mobilitate la cerințele actuale. Acesta se va realizat prin respectarea Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca aprobat prin HCL nr. 493/2014. Se va avea în vedere reconfigurarea sistemului de iluminat public în zona vizată de investiție. Se va analiza posibilitatea instalării unei stații de încărcare rapidă pentru autovehicule electrice”, arată Primăria în caietul de sarcini al achiziției.

Primăria Cluj-Napoca a contractat serviciile Costin și Vlad Birou de Proiectare pentru a face studiile de fezabilitate și de trafic pentru un nou pasaj rutier în intersecția Bulevardul Muncii-Oașului. Contractul a fost încheiat pentru 269.000 lei și are ca termen 90 de zile. Viitorul pasaj urmează să înglobeze și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice.

Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca a analizat, in 7 martie 2022, masterplanul pentru dezvoltarea Bulevardului Muncii, o suprafață de 450 de hectare, din care doar 18% este ocupată de construcții. Atelier RVD a realizat masterplanul, un document informal, care prezintă o viziune de dezvoltare pe termen lung a fostei zone industriale a Clujului, dar care respectă în continuare Planul Urbanistic General, în curs de actualizare.

Comenteaza