PDL cere efectuarea une expertize tehnice la pista aeroportului VIDEO

PDL cere efectuarea une expertize tehnice la pista aeroportului VIDEO
Consilierii judeţeni PDL cer conducerii Consiliului Judeţean să facă o expertiză a lucrărilor care se fac la pista Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, în contextul în care la unele dale au apărut fisuri. O altă problemă pe care au semnalat-o consilierii democrat-liberali este creşterea preţului lucrărilor.

Consilierul Judeţean Alexandru Coroian crede că o expertiză tehnică ar lămuri problemele în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor care se efectuează la pista Aeroportului.

"Credem că o expertiză tehnică formată dintr-o comisie de specialitate ar fi bine venită şi n-ar face decât să lămurească dacă sunt probleme din punct de vedere al siguranţei publice şi ar creşte încrederea viitorilor operatori ce ar putea să opereze pe aeroportul din Cluj", a spus Alexandru Coroian.

Consilierul judeţean PDL consideră că printr-o comisie tehnică s-ar verifica şi modul în care a crescut preţul pistei.

"Per total costurile acestui proiect au crescut de la circa 133 de milioane de lei până la 240 de milioane în total, atât cele cu caracter previzibil, cât şi cele cu caracter imprevizibil şi din acest punct de vedere rămâne de văzut dacă toate au fost întradevăr necesare şi de aceea această comisie poate lămuri şi acest aspect", mai spune Coroian.

În replică, conducerea Consiliului Judeţean susţine că a existat deja o comisie tehnică pentru lucrările la pistă.

"A existat o comisie tehnică până la aprobarea de către CJ acum două săptămâni şi acolo au fost toate explicaţiile, în care şi PDL a avut un reprezentant. Dânsul dacă vrea să facă acest lucru, va veni şi o va cere. Consiliul va hotărâ, atitudinea pe care PDL o are în frunte cu liderul consilierilor PDL, domnul Coroian, este împotriva acestui obiectiv foarte important pentru Transilvania", a declarat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, a promis săptămâna trecută 7,4 milioane de lei pentru lucrările de deviere a râului Becaş din zona pistei.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza