Pentru angajări în sistemul public mai aşteptaţi puţin

Pentru angajări în sistemul public mai aşteptaţi puţin
În funcţie de planurile Guvernului privind deblocarea posturilor din instituţiile publice, Consiliul Judeţean intenţionează să-şi ocupe organigrama în anul 2013, ceea ce nu va însemna că se vor face angajări pe bandă rulantă.

Planul de ocupare a posturilor vacante - atât cele din instituţia Consiliului Judeţean cât şi cele din structurile subordonate - a fost aprobat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Dacă de anul viitor Guvernul va debloca posturile din instituţiile publice, Consiliul Judeţean va putea demara procedura de ocupare a propriei organigrame, a anunţat liderul deliberativului judeţean, Horea Uioreanu, urmând a fi organizate concursuri pe posturi. În principiu vor fi acoperite acele servicii a căror activitate are de suferit din pricina lipsei de personal, a arătat preşedintele Horea Uioreanu.

În ultima vizită pe care a făcut-o la Cluj, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a precizat că de anul viitor se vor putea face din nou angajări în sistemul de stat. Concret, ministrul a precizat că va fi modificată regula impusă de Guvernul Boc, care nu permite permite angajarea unei persoane decât dacă alte şapte ies din sistem. Sunt foarte multe sectoare care au de suferit din pricina lipsei de personal, a arătat Ministrul Municii.

Reprezentanţii administraţiei locale se arată încrezători că vor putea să dea drumul la angajări, pentru a ocupa în primul rând acele posturi din organigramă care în prezent sunt disponibile. "În funcţie de decizia şi strategia Guvernului, vom putea la rândul nostru să angajăm de anul viitor. Vom organiza concursuri în primul rând pentru acele posturi care ajută la o mai bună desfăşurare a activităţii Consiliului Judeţean", a spus liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu.

Consilierul judeţean PDL Steluţa Racolţa a atras atenţia că în organigrama Consiliului Judeţean, la acest moment, sunt foarte multe posturi disponibile. "Ar trebui explicat ce presupune acest plan de ocupare a posturilor din Consiliul Judeţean. Dacă ar fi să facem angajări pe toate posturile vacante ar însemna să mai avem nevoie să închiriem încă un spaţiu", a spus Racolţa. Preşedintele Horea Uioreanu a precizat că posturile vor fi ocupate în funcţie de nevoi. "Atât pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean, cât şi pentru structurile subordinate, vom lansa concursuri în funcţie de necesităţi. Să nu se înţeleagă că ne vom transforma peste noapte într-un mare angajator. Dar mai întâi să aşteptăm strategia Guvernului", a spus Uioreanu.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, deocamdată, planul posturilor de la nivelul Consiliului Judeţean nu presupune o strategie, ci dor o dare de seamă. "Aşa procedăm în fiecare an. Facem un plan al posturilor pe care îl transmitem către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru aprobare. Acest lucru nu însemană că s-au deblocat deocamdată posturile", a spus directorul economic al CJ, Simona Tatomir. Potrivit acestui plan de funcţii, sunt vizate 72 de noi posturi de ordonatori de credite, pe lângă cele 335 de posturi disponibile. Ar urma să fie recrutate ori avansate 96 de persoane, se arată în hotărârea Consiliului Judeţean. În aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean ar putea fi angajate, prin promovare sau recrutare, 38 de persoane, în timp ce la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj ar putea fi angajate 36 de persoane. Şi la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj ar putea fi promovate sau recrutatate 17 persoane, iar la Camera Agricolă, cinci persoane.

 

Comenteaza