Pietonala dintre Parcul Rozelor şi Sala Sporturilor, împărţită de câini, copii, pietoni şi biciclişti

Pietonala dintre Parcul Rozelor şi Sala Sporturilor, împărţită de câini, copii, pietoni şi biciclişti
Zona pietonală între Parcul Rozelor şi Sala Sporturilor a ajuns să fie împărţită între pietonii de pe promenadă, bicicliştii de pe pistă şi câinii din zona de plimbare a animalelor. Un clujean se plânge că pietonii riscă să fie muşcaţi, având în vedere că animalele nu poartă botniţă, mai mult, în zonă sunt plimbate şi rase periculoase.

"În 8 februarie a trebuit să mă apăr prin forță de un câine, dacă nu ripostam mă mușca sub privirile stăpânului său", spune Adrian Butuza pe site-ul domnuleprimar.ro. El spune că aleargă zilnic între Sala Sporturilor și Parcul Rozelor. "De mai multe ori câini cu stăpân care nu poartă leșa au sărit asupra mea. Am încercat să le explic stăpânilor că nu este o situație normală și să fie mai grijulii cu animalele. Nu vă pot reproduce răspunsurile acestor "cetățeni", scrie el.

Butuza adaugă că a fost nevoit să sune la Poliţia Locală, seara, pentru a relata că a fost pe punctul de a fi muşcat de câine. "Cel care mi-a răspuns la telefon, exceptând faptul că nici nu s-a prezentat deși eu am făcut acest lucru, mi-a zis "Dumneata ai studiat cu atenție legea, acolo este loc special de plimbat câinii, iar în aceste locuri câinii nu trebuie să poarte botniță", dar să nu uităm că acolo se plimbă liberi câini din rase foarte agresive, evident fără botniţă, precum și copii. După cum prea bine autoritățile locale știu că în acea zonă se află o pistă pentru role și biciclete, dar și una pietonală, care nu sunt delimitate de locul de plimbare al câinilor". spune el.

Butuza are un copil şi spune că acesta din urmă era pe punctul de a fi muşcat de un câine, în toamna anului trecut. "Mă plimbăm cu bicicleta împreună cu copilul meu un câine evident fără botniță a sărit la copil, doar că stăpânul acestuia a fost singurul care nu a înjurat când i-am atras atenția, mai mult s-a văzut că îi pare rău de situație și pe lângă scuze a pus în cea mai mare grabă botnița. De atunci fiul meu plânge de fiecare dată când se apropie de el un câine plânge", a mai spus Butuza.

Comenteaza