Proteste în serie ale taximetriștilor la Cluj
- Scris de Ziua de Cluj
- 26 Noi 2017, 10:59
- Eveniment
- Ascultă știrea
Protestele au constat în formarea unor coloane de mașini care s-au deplasat prin centrul orașului și în cartiere. În Grigorescu aceștia au mers cu viteză mică, având pornite luminile de avarie și claxoanele în funcțiune. Ei acuză faptul că firmele care îi concurează nu sunt obligate să obțină autorizații și nici să plătească taxele pe care le achită taximetriștii. Proteste asemănătoare au avut loc și în capitală.
“A trecut ceva timp de când nu am mai scris despre taximetrie. Astăzi, mă adresez colegilor mei, din Cluj, de la toate firmele. Da, vouă, cei care faceți cu pasiune și corectitudine meseria asta, cei care vă simțiți acasă, doar la volan, cred că ați stat destul deoparte, a venit timpul să arătați că solidaritatea din breasla asta nu e doar o amintire, din trecutul îndepărtat.
Sunt în breasla asta și specimene, care ne fac de rușine, nespălați, needucați, grobieni. Sunt puțini, dar prin lipsa voastră de reacție acțiunile lor ies în evidență și anulează toată munca voastră. Datorită acestor grobieni au reușit să intre pe piață alți hoți (Uber și Taxify) care sunt mult mai periculoși, pentru că dețin resurse financiare imense, obținute din furt.
Așa că mă adresez ție, colegul meu, taximetrist onest, ridică-te împotriva tuturor ilegalităților, și hai astăzi, sâmbătă, la Expo Transilvania, să le arătăm că nu ne-am predat, că cinstea, onestitatea și profesionalismul sunt mai puternice, că legendara legătură frățească dintre taximetriști nu a murit. Hai să le arătăm cine suntem. Cu deosebit respect, Stelian, transportatorul de persoane, destine și povești”, a îndemnat Stelian Feurdean, administratorul societății Taxi Pro Napoca 953.
Patru şoferi ai Uber au fost amendaţi cu câte 25.000 de lei, în 7 august 2016, la Cluj-Napoca, pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizaţie, iar certificatele lor de înmatriculare au fost reţinute.
Reprezentanţii Uber susțin că serviciul prestat de compania internaţională, de ride-sharing, este unul inovator, încă nereglementat în România. În februarie 2017, o ordonanță președințială pentru interzicerea serviciilor Uber în Cluj, solicitată de Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania, a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Cluj.