Pista aeroportului va avea restricţii, dacă nu va fi deviată centura VIDEO

Pista aeroportului va avea restricţii, dacă nu va fi deviată centura VIDEO
Viitoarea pistă de 3500 de metri va avea restricţii în cazul în care nu va fi deviată centura Vâlcele-Apahida. Directorul Aeroportului Cluj a explicat că, în situaţia actuală, avioanele de mari dimensiuni vor putea ateriza doar dinspre oraş, iar dinspre Apahida avioanele vor putea ateriza doar de la jumătatea pistei.

Conducerea Aeroportului Cluj analizează mai multe variante de folosire a viitoarei piste de 3500 de metri, în cazul în care centura rămâne pe actualul traseu.

"Una ar fi impunerea de restrictii pe o singura directie. mentionez ca pe directia dispre oras chiar in varianta in care ramane soseaua de centura ea va putea fi folosita la 3500 m. conditionarile sunt doar pt aeronave boeing 747. Fizic pista de 3500 nu intersecteaza centura . capatul va fi la 200 m de sos de centura", a menţionat David Ciceo, directorul aeroportului clujean.

David Ciceo recunoaşte că varainta optimă ar fi devierea centurii în zona aeroportului.

Avioanele de mari deminsiuni ar putea ateriza la Cluj peste zece ani.

"In opt zece ani suntem convinsi ca vom avea potential. Clujul va avea zboruri Cluj - New York, potential pentru Cluj - Montreal", a specificat directorul aeroportului.

Conducerea Consiliului Judeţean susţine că nu au fost respectate regulile de zbor atunci când au fost proiectate cele două obiective, centura şi noua pistă.

"Am spus de la inceput e vorba de obturarea celor doua obiective foarte importante pentru Cluj. prin regulilende zbor si alte lucruri care nu s-au respectat cand erau in constructie , dar sunt inreglementare si noi insistam pt ca sunt prioritati pt noi in special aeroportul si-l vom finaliza", a precizat preşdintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Reprezentanţi Cosiliului Judeţean şi cei al Direcţiei Regionale de Drumuri se vor întâlni în 31 ianuarie pentru a găsi o soluţie.

 

Comenteaza