Plan urbanistic integrat în Sopor: "Nu putem lăsa dezvoltarea cartierului pe mâna privaţilor"

Plan urbanistic integrat în Sopor: "Nu putem lăsa dezvoltarea cartierului pe mâna privaţilor"

Zona Sopor se dezvoltă încet într-un cartier de talia Mănăşturului, însă haosul imobiliar îl va transforma într-un "cartier - dormitor" şi riscă să devină încă un factor de congestionare al traficului din Cluj.

Primăria Cluj-Napoca pregăteşte pentru această zonă un plan urbanistic integrat, pe care îl va pune la dispoziţia dezvoltatorilor imobiliari.

"Facem aceste demers pentru a nu avea în viitor probleme. Dacă lăsăm lucrurile în seama privaţilor, ei nu vor avea viziune integrată - adică să lase loc pentru grădiniţă, şcoală, centru de cartier, primărie de cartier . Acum se conturează arterele de circulaţie, după care se vor emite în continuare autorizaţii de construire. De ce spun asta? Decongestionarea traficului din oraş depinde de cum sunt asigurate facilităţile în cartier. Ele trebuie să fie disponibile la maxim 20 de minute de pers pe jos , în caz contrar locuitorii sunt nevoiţi să meargă pentru orice în oraş şi astfel se înrăutăţeşte problema traficului", a declarat primarul Emil Boc.

Zona Sopor se află în plină dezvoltare imobiliară. Imobilele se vând cu un preţ mediu de 1448 €/mp, iar terenurile cu 60 €/mp.

Comenteaza