Plătim 2,6 milioane de lei pentru un nou drum care se rupe din centura Clujului

Plătim 2,6 milioane de lei pentru un nou drum care se rupe din centura Clujului
Un drum care se va rupe din centura Vâlcele - Apahida, de numai 336 de metri, a fost evaluat la circa 2,6 milioane de lei. Acest tronson va asigura accesul spre noul centru de depozitare a deşeurilor.

Constructorii interesaţi să realizeze drumul care va asigura accesul la centrul de depozitare a deşeurilor vor putea depune oferte, la sediul Consiliului Judeţean, până în 15 mai. Preşedintele Horea Uioreanu a anunţat că lucrările la depozit se vor finaliza mai repede decât se estima, astfel că, în maxim un an, ar trebui să poată fi dat în folosinţă şi drumul de acces. Acest tronson de drum se va rupe din centura Vâlcele - Apahida, la kilometrul 13+200 unde se va realiza un sens giratoriu, urmând să parcurgă, în zona din stânga, 336 de metri, până la depozit. Costurile de constucţie au fost evaluate la aproximativ 2,6 milioane de lei.

Chiar dacă previziunile nu erau prea încuranjante în privinţa finalizării depozitului de deşeuri până la finalul lui 2013, liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, se laudă că situaţia s-ar fi schimbat. „Lucrările au avansat foarte mult, astfel că reprezentanţii firmelor de construcţii ne promit că prima celulă de depozitare va deveni funcţională cu câteva luni înainte faţă de cum se estima", a comenetat Uioreanu. Cu numai câteva săptămâni înainte, el informa că depozitul de deşeuri va fi pus în funcţiune de abia din martie, 2014. „Ar fi foarte bine să terminăm lucrările în avans, pentru pentru că municipalitatea se confruntă cu o problemă majoră, având în vedere că groapa în care se depozitează gunoiul menajer în prezent trebuia închisă încă de anul trecut!", a spus Uioreanu. Iar dacă depozitul ecologic va fi gata mai repede şi se va deschide de anul acesta, se presupune că ar trebui să existe şi un drum de acces, astfel încât operatorii de salubritate din tot judeţul să poată ajunge la locaţia de pe teritoriul comunei Feleacu. Numai că administraţia judeţeană se află de abia la începututl procedurii ce vizează atribuirea contractului pentru realizarea acestui drum de acces. Mai exact, licitaţia se va deschide în 15 mai, iar dacă nu vor exista contestaţii sau alte blocaje, Consiliul Judeţean ar putea semna contractul de lucrări până la finele lunii. De la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, constructorul va avea la dispoziţie 12 luni pentru a finaliza acest drum. Prin urmare se dovedeşte că de abia de anul viitor, din iunie - iulie, depozitul va deveni pe deplin funcţional, astfel încât operatorii de salubritate să poată avea acces pentru a depozita gunoiul menajer din întreg judeţul, aşa cum se prevede în proiectul pe care îl derulează Consiliul Judeţean. Trebuie subliniat că drumul care va asigura accesul la depozit se va rupe din centura Vâlcele - Apahida, de la kilometrul 13+200.

În acest punct de pe centură se va crea un sens giratoriu, urmând ca drumul să străbată, în zona din stânga, 336 de metri, până la locaţia centrului de depozitare a deşeurilor. Costurile pentru acest drum au fost evaluate la circa 2,6 milioane de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a menţionat că în urma licitaţiei se va alege cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere financiar. El se aşteaptă, de asemenea, ca lucrările la drum să se încheie mai repede de 12 luni, având în vedere că depozitul se va finaliza anul acesta.

 

Comenteaza