Video Primăria relansează licitația pentru centura metropolitană a Clujului

Primăria relansează licitația pentru centura metropolitană a Clujului

Primarul Emil Boc a anunțat, la ZIUA LIVE, relansarea licitației pentru cel de-al doilea tronson al centurii metropolitane a Clujului. Este a treia procedură, după ce a doua a fost anulată, iar la prima nu s-a prezentat nimeni.

"Procedura este în validare la ANAP, după ce va fi publicată licitația în SEAP va fi un termen pentru depunerea ofertelor, probabil 60 de zile, după care urmează evaluarea ofertelor și ulterior declararea câștigătorului", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. Licitația se va relua în aceleași condiții ca precendenta. 

Amintim că, pentru tronsonul doi asocierea formată din firmele românești Con-A Operations (lider), Dimex-2000 Company, Concelex, împreună cu Hydrostroy AD (Bulgaria) și Automagistral-Pivden (Ucraina) a depus contestație la CNSC privind anularea licitației, dar a fost respinsă. 

Lucrările la primul tronson al Centurii Metropolitane au debutat vineri, 24 mai 2024, și trebuie finalizate până la finalul anului viitor. Atunci se vor realiza, pe strada Moților și Calea Mănăștur, benzi dedicate mijloacelor de transport în comun.

SC Viarom Construct SRL, în asociere cu SC Electrogrup SA a câștigat licitația pentru primul tronson al centurii, la valoarea de peste 92 de milioane de lei, fără TVA (18.4 milioane euro).Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare. Au fost 6 ofertanți la această licitație. Așadar, în august 2025 ar trebui să avem șase benzi circulabile. MAI MULTE AICI!

Proiectul Centurii Metropolitane a Clujului are 100 de km, 35 de km de piste de biciclete, o valoare de 1.7 miliarde de euro. Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover, respectiv galerie cu forare subterană, și 20 de noduri.

Valoarea totală a investiției va fi de peste 8,65 de miliarde de lei cu TVA. Tonsonul I ajunge la peste 6,1 miliarde de lei cu TVA, iat tronsonul II la peste 2,5 miliarde de lei cu TVA.

Comenteaza