Primăria s-a răzgândit: va interveni în zona Câmpului - D.D. Roşca

Primăria s-a răzgândit: va interveni în zona Câmpului - D.D. Roşca
Oficialii Primăriei Cluj-Napoca s-au răzgândit asupra porţiunii de drum dintre capătul străzii Câmpului şi D.D. Roşca.

Aceasta vine după publicarea în ediţia de luni a ZIUA de CLUJ a articolului “Primăria nu are resurse pentru prelungirea străzii Câmpului”.

 

Edilul Sorin Apostu a anunţat ieri că respectiva porţiune de drum a fost introdusă în programul de întreţinere a străzilor şi că în următoarea perioadă se vor efectua lucrări de pietruire.

 

“Am verificat situaţia mai atent. Respectiva porţiune este cuprinsă în programul de întreţinere şi vom face lucrări specifice. Anul acesta, însă, nu există resurse pentru asfaltare”, a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ primarul municipiului. De altfel, Sorin Apostu a recunoscut că a promis locuitorilor din zonă, în momentul în care candida pentru Primăria Cluj, că se va ocupa şi de problemele lor.

 

“Le avem în atenţie, însă nu putem să facem totul peste noapte”, a completat Apostu. Referitor la lipsa fondurilor pentru asfaltarea străzii Câmpului, Adnana Ilieş, o locatară din zonă, a afirmat că este vorba despre “o nesimţire şi lipsă de profesionalism” de neimaginat.

 

“Am văzut că tot lucrau şi am aşteptat asfaltarea. Mă aşteptam să lucreze bine în campanie, după care, pauză, pentru ca ulterior lucrările să fie reluate în toamnă în campania de prezidenţiale. în toate ţările se construieşte, iar autorităţile asigură infrastructura. Au pus o porţiune de asfalt pe o străduţă laterală unde locuieşte un om important din administraţia Clujului, fost viceprimar, dar atât, pentru noi nu a mai fost asfalt”, a declarat Adnana Ilieş.

 

Problema asfaltării, dar mai ales cea a noroiului care atinge cote “impresionante” în primăvară şi toamnă, este una dintre temele despre care ZIUA de CLUJ a relatat şi în ediţiile anterioare, după sesizările făcute de cetăţeni.

 

în ediţia din 4 septembrie 2007, reporterii cotidianului au prezentat situaţia din zonele Borhanci, capăt Gheorgheni, Europa, Câmpului şi Becaş, “zone rezidenţiale” cu locuinţe noi şi drumuri proaste. Tot atunci, Raimonda Boian, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, declara că străzile cu pricina nu vor intra în modernizare până când zonele în cauză nu se vor “închega”, în acel moment fiind zone în dezvoltare.

 

 Boian a precizat că drumuri precum cele din zonele rezidenţiale sudice sunt incluse în programe de întreţinere, ceea ce presupune că, în situaţia în care se degradează, se intervine cu lama sau se nivelează cu resturi de asfalt de pe străzile modernizate.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei mai menţiona că asfaltarea străzilor din noile cartiere se va face în funcţie de cât de repede se va rezolva problema canalizării, pentru că altfel ar fi vorba doar de “bani aruncaţi”.

Comenteaza