Primăria se ţine de cuvânt: a început să ridice gheretele amplasate ilegal în oraş

Primăria se ţine de cuvânt: a început să ridice gheretele amplasate ilegal în oraş
Gheretele şi tonetele ce sluţesc imaginea municipiului vor rămâne, în curând, o amintire urâtă. După ce au fost presaţi de solicitările unui consilier local, polițiștii locali au început să ridice chioşcurile abandonate sau amplasate ilegal pe domeniul public.

Reprezentanţii primăriei clujene susţin că în urma verificărilor efectuate de agenţii Serviciului inspecție comercială în perioada noiembrie-decembrie 2015 s-a constatat că 20 dintre chioșcurile exitente sunt fie amplasate ilegal, fie au contractul de închiriere expirat, fie au fost abandonate.

În acest context, după o prealabilă notificare a deținătorilor s-a dispus măsura ridicării acestora pe cale administrativă.

Astfel, în cursul lunii decembrie au fost ridicate nouă gherete din zona centrală și din cartierul Mănăștur, iar în data de 26 ianuarie 2016 au fost îndepărtate de pe domeniul public alte şapte chioșcuri amplasate în cartierul Mărăști și în zona Gării. În continuare, în perioada imediat următoare vor fi eliberate și celelalte amplasamente din zona centrală.

Problema gheretelor şi tonetelor abandonate, care de multe ori sunt murdare și neîntreținute, a fosta dusă în atenţia opiniei publice de un consilier local liberal, care a solicitat primăriei clujene să ia măsuri. 

Într-un răspuns dat la mijlocul lunii, autorităţile locale au afirmat că monitorizarea acestor tip de chioșcuri este o preocupare permanentă a lor, însă identificarea tonetelor este îngreunată de schimbarea constantă a proprietarilor.

De asemenea, au specificat că pe domeniul public se găsesc un număr de 291 de gherete, dintre care 229 au autorizație de construire și abonamente, în timp ce alte 51 sunt gherete de presă-carte. 

Conform noului PUG, nu se mai pot elibera autorizații de construire pentru chioșcuri și gherete, fiind posibilă doar primirea unei autorizații temporare pentru comerțul stradal, a cărei valabilitate variază între 30 de zile și câteva luni.

Comenteaza