Primarul Boc, în inspecție la Parcul Feroviarilor! Va fi gata până la sfârșitul anului

Lucrările la Parcul Feroviarilor, care are o suprafață de peste 5 hectare, avansează văzând cu ochii. Este vorba de o investiție de 9 milioane de euro, iar de partea "verde" a proiectului se ocupă compania clujeană Eco Garden Construct.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat, în cursul zilei de luni, șantierul viitorului parc de care se vor bucura clujenii.

Clujul Verde: Un nou parc finalizat pana la sfârșitul anului - Parcul Feroviarilor, cu o suprafață de peste 5 hectare! Investiție de 9 milioane euro pentru o nouă zonă verde de calitate pentru clujeni.

Am verificat astăzi (luni - n.red.) stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a Parcului Feroviarilor. Proiectul pune accent pe biodiversitate și cuprinde plantarea a 510 arbori cu balot pe lângă vegetația existentă, respectiv peste 30.000 exemplare vegetație de talie mică pentru, spre exemplu, garduri vii, zone umbroase, garnisire suprafețe grădini pluviale și zone inundabile, acoperire taluzuri. Suprafața totală verde la finalizarea proiectului va fi 49.653 mp, suprafața totală a parcului în proces de reabilitare fiind de 5,3 hectare.

Se amenajează alei pentru pietoni și bicicliști, pavilioane multifuncționale, amfiteatre, lacuri de retenție, spații tehnice; vor fi amplasate grupuri sanitare, mobilier urban modern etc. De asemenea, se instalează sistem public de iluminat cu tehnologie LED, eficient energetic.

În proiect a fost cuprinsă și realizarea a două pasarele pietonale peste râul Someș în zona parcului, precum și modernizarea străzii Parcul Feroviarilor - amplasare stații de încărcare mașini electrice, introducere cabluri în subteran, reabilitare carosabil, lucrări la trotuare ș.a..

Proiectul de modernizare a acestui parc reprezintă rezultatul unui Concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România alături de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Câștigătorul premiului I - contractul de proiectare - desemnat de juriu este Asiza Birou de Arhitectura S.R.L.

Lucrările sunt realizate de SC Nord Conforest SA și se vor finaliza anul acesta. Valoarea totală a contractului: 43.999.114,63 lei TVA inclus”, a transmis primarul Boc.

Partea "verde" a proiectului a fost subcontractată de câștigătorul licitației către compania clujeană Eco Garden Construct.

loading...
Comenteaza