Video Primarul Bogdan Pivariu a explicat istoria „simbolul nepăsării” din Florești: „Este o poveste a ignoranței”

Primarul Bogdan Pivariu a explicat istoria „simbolul nepăsării” din Florești: „Este o poveste a ignoranței”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Este vorba de dărâmarea unui gard care era în mijlocul străzii Dumitru Mocanu. Potrivit edilului, gardul a apărut în mijlocul drumului acum mulți ani și părea că nimeni nu poate să facă nimic în privința sa.

„Simbolul «nepăsarii» din Florești dispare! Astăzi (marți - n.red.) am dărâmat gardul care era în mijlocul străzii Dumitru Mocanu. Acest gard a apărut în mijlocul drumului acum mulți ani și părea a fi definiția Floreștiului”, transmitea Pivariu, în urmă cu două zile.

Primarul din cea mai mare comună din țară a revenit, joi, la acest subiect și a oferit mai multe detalii.

O să vă spun care este povestea. A dispărut acum. Este o poveste a ignoranței. De foarte mult timp auzim că nu se poate face nimic acolo. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Era un gard în mijlocul drumului. Noi am parcurs toți pașii legali. Am expropriat acea proprietate în așa fel încât să redăm circulației și bucata care lipsea.

De asemenea, în zona Terra am făcut exproprierile care trebuiau făcute, pentru a putea lărgi și pentru a face curba în așa fel încât să intre și un autobuz. Acolo vor apărea și sensuri unice care să rezolve problema. Mai creăm și un drum cu două benzi, cu trotuare, paralel cu acel drum tocmai pentru a crea posibilitatea mai multor accese”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Au început lucrările pentru lărgirea “Strâmtorii Terra”

Lucrarea va avea mai multe etape, printre care lărgire benzi, realizare trotuare, realizarea unui nou drum cu acces direct in DN1, refacere canalizare și instalații electrice.

Conform administrației din Florești, vor avea loc următoarele ajustări:

• lărgirea străzii Dumitru Tăuțan și o parte a străzii Dumitru Mocanu pentru a oferi acces vehiculelor către cartierul Terra și către noile dezvoltări din zona străzii Urușagului și Șesul de Sus;
• lărgirea și prelungirea străzii Dumitru Mocanu, paralel cu DN1;
• lărgirea străzii Petuniei pentru asigurarea unui acces corespunzător către noul sector al străzii Dumitru Mocanu.

Prin realizarea tuturor acestor lucrări cuprinse în proiect îmi doresc să beneficiem cu toții de următoarele avantaje:

- îmbunătățirea condițiilor de circulație auto;
- creșterea gradului de siguranță a circulației publice;
- scăderea gradului de poluare;
- redarea unui ambient plăcut zonei.

Comenteaza