Foto Primarul din Florești, la dezbaterea Comisiei REGI: „Fondurile europene reprezintă soluția sustenabilă și direcția de urmat”

Primarul din Florești, la dezbaterea Comisiei REGI: „Fondurile europene reprezintă soluția sustenabilă și direcția de urmat”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu
Primarul din Florești, la dezbaterea Comisiei REGI: „Fondurile europene reprezintă soluția sustenabilă și direcția de urmat”
Primarul din Florești, la dezbaterea Comisiei REGI: „Fondurile europene reprezintă soluția sustenabilă și direcția de urmat”
Primarul din Florești, la dezbaterea Comisiei REGI: „Fondurile europene reprezintă soluția sustenabilă și direcția de urmat”
Primarul din Florești, la dezbaterea Comisiei REGI: „

Edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a participat, miercuri, la dezbaterea Comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European (Comisia REGI), care a avut loc la primăria Cluj-Napoca.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost cel care l-a introdus în cadrul dezbaterii pe Bogdan Pivariu, edilul celei mai mari comune din țară.

„Aș vrea să dau cuvântul acum unui coleg primar tânăr, dar extrem de dinamic în ceea ce privește receptivitatea fondurilor europene. Suntem mai mulți primari care lucrăm în această zonă metropolitană pentru că și proiectul de metrou și cel de centură metropolitană sau proiecte de spații verzi, le facem împreună, prin colaborare”, a spus Boc.

Edilul Floreștiului: „Ne confruntăm cu două probleme la nivelul implementării fondurilor europene”

Vreau să vă mulțumesc pentru invitația de a participa la această dezbatere pe care o consider extrem de utilă. Avem șansa să ridicăm anumite probleme de care ne lovim. Foarte pe scurt, sunt două probleme pe care le întâmpinăm toți cei care implementăm proiecte pe fonduri europene. Sunt sigur că aceste probleme se cunosc și sunt în atenția dvs pentru a fi rezolvate. 

Prima este lipsa forței de muncă care îngreunează implementarea proiectelor pe fonduri europene. Chiar zilele trecute am văzut că la licitații importante (loturile 2 și 3 ale centurii metropolitane - n.red.) nu au participat agenți economici. Cea de-a doua problemă este acea creștere a prețurilor cauzată în primul rând de criza pandemică, iar ulterior de războiul din Ucraina. Sunt probleme reale, dar sunt sigur că deja avem o direcție pentru a le rezolva. 

Vă asigur pe toți de sprijinul comunității floreștene. Vrem să creștem calitatea vieții și la noi, așa cum se întâmplă accelerat în municipiul Cluj-Napoca. Simțim că fondurile europene reprezintă soluția sustenabilă și direcția de urmat, atât pentru Florești, cât și pentru zona metropolitană, județ, Europa și planeta aceasta care are resurse limitate”, a afirmat Pivariu.

„Am reprezentat astăzi (miercuri - n.red.) comuna Florești în discuțiile de lucru avute cu Delegația Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European la sediul Primăriei Cluj Napoca. La invitația domnului primar Emil Boc am participat astăzi la o sesiune de dezbatere pe probleme de pregătire și absorbție de fonduri europene.

În acest moment, pe raza comunei Florești, avem proiecte finanțate din fo duri europene în valoare totală de 622 milioane de euro. Pentru Florești, absorbția de fonduri nerambursabile este cheia dezvoltării sustenabile. Am subliniat necesitatea implementării de proiecte unitare cu Primăria Cluj-Napoca și celelalte primării din zona Metropolitană.

Primăria Florești rămâne un partener implicat în accesarea și implementarea proiectelor din fonduri nerambursabile care să asigure creșterea calității vieții cetățenilor din întreaga Zonă Metropolitană. La discuții au participat beneficiari locali și regionali de proiecte finanțate din fonduri europene.

Temele de discuție abordate:
- Importanța fondurilor europene pentru dezvoltarea locală și regională
- Prezentarea proiectelor realizate și a celor în curs de implementare, din Cluj-Napoca și Zona Metropolitană
- Problemele și necesitățile în implementarea fondurilor europene
- Importanța politicilor de coeziune și susținerea acestora
- Situația războiului din Ucraina și importanța implicării și susținerii refugiaților ucraineni
- Green transformation - Tranziția către Verde”, a transmis Pivariu și pe pagina sa de Facebook.

Amintim, șapte deputați europeni din Comisia pentru dezvoltare regională a Parlamentului European (Comisia REGI) au fost prezenți, miercuri, la Cluj-Napoca, pentru a vizita stadiul proiectelor de infrastructură și mediu sprijinite din resursele politicii de coeziune.

Comenteaza