Video Primarul Floreștiului: „Pas cu pas, ajungem să facem ceea ce ne-am propus și să diminuăm timpii petrecuți în trafic”

Primarul Floreștiului: „Pas cu pas, ajungem să facem ceea ce ne-am propus și să diminuăm timpii petrecuți în trafic”
| Foto: arhiva

Ultimele lucrări la infrastructura rutieră din cea mai mare comună din țară par că își arată rezultatele, iar timpul petrecut în trafic a început să scadă, spune edilul din Florești.

Bogdan Pivariu a vorbit, la ZIUA LIVE, despre cea mai des problemă invocată de floreșteni, anume timpul petrecut în trafic. Potrivit acestuia, timpii petrecuți în trafic pe ruta Florești - Cluj-Napoca, dar și în sens invers, au început să scadă, lucru datorat în special lucrărilor din ultima vreme.

Avem un plan și o imagine de ansamblu pentru a diminua și a rezolva problema traficului. Pas cu pas, bucățică cu bucățică, ajungem să facem ceea ce ne-am propus și să diminuăm timpii petrecuți în trafic. Ieri, am vorbit și cu domnul director Neag de la CTP, care mi-a relatat și el că observă o îmbunătățire a situației în trafic, o scădere a timpilor parcurși între Florești și Cluj-Napoca. 

Monitărizăm zilnic, perioada dimineții, când toată lumea merge la lucru este mai aglomerată. Înainte de finalizarea lucrărilor pe strada Eoilor, existau întârzieri în trafic inclusiv din Cluj spre Florești, dar s-au redus și acestea. Am reușit să eficientizăm unele rute, să mai aducem autobuze în plus”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul din Florești.

Care este stadiul lucrărilor din zona Terra

„În ceea ce privește strâmtoarea Terra, se lucrează destul de susținut, însă vremea nu ne-a permis să lucrăm în ritmul dorit. Acum, se pare că vremea ne surâde. Se lucrează la accesul înspre cartierul Terra, chiar în fața cartierului propriu-zis de case. Din păcate, există și anumite incoveniente, ca orice lucrare, aduce și deranj locutorilor din zonă. Noi ne cerem scuze și sperăm ca acest deranj să fie cât mai mic. În acea zonă se relocă inclusiv stâlpii de iluminat public, iar relocarea aceasta vine cu întreruperea energiei la iluminatul public și din păcate avem un tronson mai mare care nu este iluminat, tocmai pentru apare această relocare a stâlpilor”, a explicat Pivariu.

De asemenea, potrivit edilului comunei clujene, se lucrează inclusiv pe strada Dumitru Tăuțan, acolo unde se creează accesul spre DN1.

„Acolo va apărea o bandă de acces care va fi dedicată mijloacelor de transport în comun. De asemenea, apar stații de încărcare electrice, apare trotuar, stație modernă de autobuz. Punem accent pe mijloacele de transport în comun și favorizăm infrastructura pentru acestea și calitatea acestora. Avem planuri mărețe în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii”, a mai spus primarul Floreștiului.

Comenteaza