Proiect imobiliar imens într-o comună din Cluj! A primit VERDE un nou cartier de 12 hectare

Proiect imobiliar imens într-o comună din Cluj! A primit VERDE un nou cartier de 12 hectare
| Foto: SS Construct SRL

Urbaniștii județului Cluj au avizat favorabil actualizarea PUZ-ului pentru viitorul cartier „Avram Iancu” din localitatea Luna.

Proiectul a revenit, joi, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. Acesta primise avizul pozitiv al arhitectului șef al județului în iulie 2018, iar acum a fost vorba despre o actualizare a Planului Urbanistic Zonal.

Ansamblul de locuințe dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 120.000 mp, adică 12 hectare, denumit „Cartierul Avram Iancu”, este situat în satul Luna, comuna Luna. Beneficiarul investiției este UAT Comuna Luna.

PUZ-ul aprobat prin hotărârea de Consiliu local al comunei Luna în iulie 2018 a reglementat introducerea în intravilanul comunei a unui teren în suprafață de 113.545 de metri pătrați, înființarea de unități teritoriale de referință cu funcțiuni pentru construirea de locuințe, dotări, spații verzi, circulații auto și pietonale, respectiv reglementarea lucrărilor de dezmembrare conform planului de reglementari și de concesionare a parcelelor obținute către beneficiarii doritori, conform legislației în vigoare.

Acum, „prin actualizarea planului urbanistic zonal, se dorește restrângerea zonei dedicate funcțiunilor de dotări, relocarea unor zone dedicate funcțiunilor de locuire și majorarea suprafețelor dedicate zonelor verzi”, se arată în memoriul tehnic al proiectului.

Potrivit arhitectului Paul Sârbu, sunt prevăzut 105 parcele, ceea ce înseamnă că vor fi edificate peste 100 de noi locuințe. Regimul maxim de înălțime este de 2 etaje. 

Accesibilitatea la ansamblul propus se realizează la vest din străzile cu acces din E60, iar la nord din strada existentă, care face legatura între E60 și satul Călărași Gară.

Proiectul a primit aviz favorabil, iar investiția poate merge mai departe.

Comenteaza