PSD câştigă în scandalul de la Direcţia Copilului

PSD câştigă în scandalul  de la Direcţia Copilului
În ciuda acuzelor grave care i s-au adus din interiorul instituţiei, Dan Tămaş va fi uns director la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Fiind omul PSD, acesta a făcut presiuni încă de la începutul anului pentru a prelua această funcţie

Informaţiile prezentate de ZIUA de Cluj privind presiunile făcute de unul dintre angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) pentru preluarea şefiei acestei instituţii se confirmă. Încă de la început, fosta şefă, Nicoleta Molnar, a fost sfătuită că este mai bine să se retragă pe un post de director adjunct, pentru ca pe locul ei să urce omul PSD-ului, Dan Tămaş. Acestuia i se aduceau acuze foarte grave din interiorul instituţiei, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu se angajase să le verifice.

Au fost doar bârfe, crede acum Oleleu, astfel că totul se încheie cum era programat: Dan Tămaş va fi pus şef peste întreaga instituţie care înghite peste un sfert din bugetul Consiliului Judeţean.

Cea mai costisitoare instituţie publică din judeţ, DGASPC, ajunge pe mâna unui tânăr de 37 de ani. Este vorba despre Dan Tămaş, membru PSD, care a lucrat în interiroul acestei instituţii şi înainte şi căruia i s-au adus acuze foarte grave din partea unor colegi anonimi. Aceştia au transmis, printr-o scrisoare, că Tămaş s-ar fi folosit de tinerii de la centru pentru a-şi construi casa din Ciurila. De asemenea, au existat şi scrisori adresate conducerii DGASPC din partea unor tineri instituţionalizaţi, care au descris cu lux de amănunte că Dan Tămaş i-ar fi bătut în mai multe rânduri.
Contactat telefonic, la momentul respectiv, Tămaş a negat toate aceste acuzaţii, apreciind că cei care au lansat zvonurile sunt rău intenţionaţi. Articolul ZIUA de CLUJ care relata despre demersul PSD de a-l numi în fruntea DGASPC pe Tămaş a stârnit reacţii contradictorii, în mare parte venite din partea unor angajaţi ai instituţiei. Aceştia au relatat cu lux de amănunte despre modul în care este "căpuşată" această instituţie, despre relaţiile dintre unii angajaţi precum şi despre demersul PSD de a o înlătura pe Nicoleta Molnar. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu (PSD) s-a angajat la momentul respectiv să verifice toate acuzele care au fost lansate, atât pe site-ul ZIUA de CLUJ, cât şi în scrisoarea anonimă pe care a citit-o la rândul său, subliniind că nu are nici un interes să-l numească pe Tămaş în fruntea DGASPC.

În acelaşi timp, însă, Nicoletei Molnar i se cerea să accepte un post inferior, cel de director adjunct. Nimeni nu a reuşit să explice, nici liderul PNL Horea Uioreanu nici, cel al PSD, Ioan Oleleu, de ce a fost nevoie ca Molnar să fie îndepărtată de la şefia instituţiei.Ceea ce ZIUA de CLUJ a prezentat sub formă de „informaţie pe surse" se adevereşte. Tămaş va fi pus director la prima şedinţă de Consiliu Judeţean. Ioan Oleleu a explicat că tot ce ştie este că Dan Tămaş a dat concurs pe post, insinuând că rezultatul concursului n-ar avea nicio legătură cu faptul că acesta este omul PSD. „Noi am verificat ceea ce s-a scris în acele anonime. De fapt, i-am cerut chiar fostului director, Nicoleta Molnar, să facă un raport. S-a descoperit că în acele fotografii controversate nici nu apărea de fapt Dan Tămaş. Ce trebuie spus e faptul că el se află la conducerea acestei instituţii datorită concursului pe care l-a câştigat", a spus Oleleu. Tămaş a concurat singur la acest concurs, deşi iniţial se anunţaseră atât Nicoleta Molnar, cât şi Monica Filip. Chestionată de ce nu s-a prezentat la concurs, Molnar a eviat să ofere un răspuns direct, mulţumindu-se să declare că aşteaptă să aibă o bună colaborare cu noul director.

 

Comenteaza