PUG nou pentru 14 comune din Cluj. Șansă pentru a obține banii din PNRR

PUG nou pentru 14 comune din Cluj. Șansă pentru a obține banii din PNRR
| Foto: Facebook.com/cjcluj

În proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Cluj sunt prevăzute comunele Băișoara, Beliș, Ciucea, Izvoru Crișului, Mărișel, Mănăstireni, Mărgău, Măguri-Răcătău, Negreni, Poieni, Rîșca, Săcuieu, Săvădisla și Sâncraiu.

Consilierii județeni ai Clujului vor dezbate și supune la vot proiectul în ședința ordinară a CJ Cluj de miercuri, 27 aprilie 2022.

Potrivit referatului de aprobare, prin acordul încheiat cu comunele, județul Cluj are următoarele resposabilități:

- Asigura inițierea și coordonarea elaborarii documentatiilor de actualizare a Planurilor Urbanistice Generale pentru și in numele Comunelor Băișoara, Beliș, Ciucea, Izvoru Crișului, Mărișel, Mănăstireni, Mărgău, Măguri-Răcătău, Negreni, Poieni, Rîșca, Săcuieu, Săvădisla și Sâncraiu din Judetul Cluj;

- Asigura realizarea achizitiilor, contractare și finantarea integrala a elaborarii documentatiilor de actualizare a Planurilor Urbanistice Generale prin asigurarea sumelor necesare in bugetele multianuale, inclusiv prin fondurile asigurate de la bugetul de stat conform HG nr. 525/1996 sau alte tipuri de fonduri/finantari disponibile, inclusiv fonduri europene.

De asemenea, dat fiind faptul că prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta C10 – Fondul Local, este prevăzută posibilitatea finanțării actualizării Planurilor Urbanistice General prin intermediul PNRR – în ghidul publicat pe siteul ministerului fiind componenta I.4 – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană, se propune elaborarea PUG-urilor celor 14 comune prin depunerea unui proiect de finanțare pe această componentă.

Valoarea totală a proiectului este de 8.079.000 lei (fără TVA). 

Comenteaza