Reabilitare românească: zidul cetăţii de pe Potaissa, sprijinit cu un stâlp din fier, ca să nu se dărâme VIDEO

Reabilitare românească: zidul cetăţii de pe Potaissa, sprijinit cu un stâlp din fier, ca să nu se dărâme VIDEO
Lucrare românească: lucrările de reabilitare a zidului cetăţii de pe strada Potaissa din centrul Clujului au fost recepţionate la începutul acestei luni, la două săptămâni după finalizarea din 14 noiembrie. Una dintre cupole este sprijinită cu un stâlp din fier, departe de a fi un obiect medieval. Amănuntul nu a contat însă în procesul verbal de recepţie.

Lucrările de consolidare au fost realizate de Ando Construct SRL după un proiect al Bogart Construct. Aceasta, după ce câştigătorul iniţial al lucrărilor, Alsecon Alba Iulia, a reuşit să realizeze mai puţin de jumătate din lucrări în termenul prevăzut, iar contractul a fost reziliat. Vezi aici toate detaliile

"Lucrarea de reabilitare a Zidului Cetăţii a fost recepţionată la începutul lunii decembrie", au transmis reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca, pentru ziuadecj.ro, adăugând că vor verifica situaţia lucrărilor.

UPDATE Popul metalic a fost montat cu titlu definitiv, şi nu provizoriu, astfel că va rămâne sub arcadă o perioadă îndelungată de timp. "Bara are scopul de a preveni o eventuală prăbuşire a arcadei pe care o susţine. Este o soluţie definitivă şi nu temporară, pervăzută în proiect, astfel încât recepţia a putut fi finalizată", au explicat oficialii Primăriei.

Zidul de pe strada Potaissa a fost realizat în secolul al XV-lea, după anul 1.405, când Clujul a primit rangul de Oraş Liber Regesc, cu dreptul de a construi ziduri, bastioane şi turnuri de apărare, conform unei prezentări a oraşului de pe site-ul visitcluj.ro. Zidul Cetăţii are o lungime de aproximativ 205 metri şi o înălţime de 8 metri.

Menţionăm, Ando Construct este firma de casă a Primăriei Cluj-Napoca. În baza unui contract-cadru cu municipalitatea, firma a efectuat, între altele, lucrările de amenajare a cinematografului Mărăşti, a restaurantului "Memo 10" şi a câtorva dintre pasajele pietonale ale oraşului.

 

Comenteaza