Reacţia primăriei, după ce societatea civilă promite proteste şi procese: Nu este o "betonare a Someşului" PROIECTUL TEHNIC + AUTORIZAŢIA

Reacţia primăriei, după ce societatea civilă promite proteste şi procese: Nu este o
Reprezentanţii primăriei au realizat un comunicat în care susţin că malul Someşului nu va fi betonat, ci dimpotrivă, redat spaţiului verde. În plus, aceştia au trimis presei documentaţia proiectului.

Primăria clujeană a explicat, printr-un comunicat de presă, că lucrările de pe malul Someşului nu reprezintă o "betonare", ci este vorba despre realizarea unui zid de sprijin necesar pentru construirea unei piste de biciclete şi a unui trotuar. În zona respectivă se introduc în subteran cabluri electrice, iar apoi vor fi replantaţi arbori, subliniază Biroul mass-media al municipalităţii. 

"În urma solicitărilor şi consultărilor cu reprezentanţii societăţii civile, primăria a acceptat modificarea destinaţiei finale a benzii suplimentare care se realizează pe Splaiul Independenţei, din bandă rutieră, în pistă pentru biciclişti şi pietoni, conform planului afişat pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro. Nu este vorba despre o "betonare a Someşului", ci de realizarea unui zid de sprijin necesar realizării spaţiului pietonal şi pistelor de biciclete.

Lucrările se vor derula astfel încât să fie afectat cât mai puţin spaţiul verde aferent, iar după finalizarea lucrărilor, vor fi replantaţi alţi arbori, conform configuraţiei zonei. Facem precizarea că pe porţiunea de teren dintre Opera Maghiară şi Podul Garibaldi va rămâne un spaţiu verde cuprins între 1,5 şi 3 m.

În prezent, pe malul Someşului se derulează lucrări în vederea introducerii cablurilor în subteran (inclusiv cele aparţinând Companiei de Transport Public), iar după finalizare, zona va fi acoperită şi redată ca spaţiu verde. Chiar dacă în timpul desfăşurării lucrărilor pare afectată o zonă mai mare, la finalul lucrărilor taluzul va fi refăcut şi înierbat", scrie în comunicatul primăriei.

Reacţia vine după ce reprezentanţii societăţii civile au anunţat că vor face o plângere prealabilă pentru revocarea autorizației de construire şi că vor organiza un protest, joi, de la 17:00. După ce opozanţii proiectului s-au plâns că nu au acces la proiectul tehnic, întreaga documentaţie a fost trimisă presei (le găsiţi ataşate).

Proiectul "Modernizarea tramei stradale şi acces la zona industrială - în municipiul Cluj-Napoca", care include modernizarea din zona Splaiului Independenţei, este finanţat din fonduri europene. Costul total al lucrărilor este de 53,09 milioane de lei.

Comenteaza