Reprezentanții Prefecturii Cluj s-au întâlnit cu ambasadorul Ucrainei

Reprezentanții Prefecturii Cluj s-au întâlnit cu ambasadorul Ucrainei
| Foto: Facebook Prefectura Cluj

Prefectul judeţului Cluj, Irina Munteanu, a primit vizita Excelenţei Sale, Ihor Prokopchuk, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România, la sediul Instituţiei.

Discuţiile au vizat, în principal, aspecte privind cooperarea ucraineano-românǎ la nivel regional în condițiile agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei și continuarea eforturilor de sprijin acordat cetățenilor din Ucraina, în special posibilitatea de integrare a copiilor ucraineni în programe educaționale, accesul la servicii medicale, rezolvarea întârzierilor în acordarea suportului financiar, precum și asistență acordată persoanelor vulnerabile.

„Excelența Sa a ținut să mulțumească doamnei prefect pentru implicarea sa activă, în colaborare cu administrația publică județeană și locală, instituțiile publice relevante din județ, precum și organizațiile nonguvernamentale/ asociațiile caritabile clujene în multiple acțiuni umanitare care au vizat sprijinirea ucrainenilor care au ajuns în județul Cluj, din zonele afectate de război. Domnul Ambasador apreciază deschiderea și solidaritatea de care a dat dovadă întreaga comunitate clujeană, în speranța că acest model de colaborare va continua cu același succes.

Doamna Prefect a asigurat Excelenţa Sa de întregul său sprijin în acţiunile viitoare privind asigurarea suportului și integrarea cetățenilor ucraineni din județ, precum și în rezolvarea problemelor punctuale cu care aceștia se confruntă”, au precizat reprezentanții Prefecturii.

Comenteaza