S-a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru centura metropolitană, tronsonul II

S-a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru centura metropolitană, tronsonul II

Termenul de depunere a ofertelor pentru tronsonul doi al centurii metropolitane a fost amânat cu 2 săptămâni. Inițial era 25 septembrie.

''Acest termen pentru centură a fost prelungit, la cererea companiilor, cu încă două săptămâni. Firme interesate sunt, dar încă nu s-a depus nicio ofertă. Ne-au solicitată să prelungim pentru că este o documentație foarte stufoasă. Eu sunt optimist și cred că vom avea oferte pentru centura metropolitană. Sumele de acolo sunt actualizate, valoarea contractului este mare, 1,1 miliarde, nu sunt motive să nu se depună oferte”, a spus viceprimarul Dan Tarcea, la ZIUA LIVE.

Cele două tronsoane licitate inițial au fost comasate, iar la valoarea indicatorilor financiari eligibili pentru actualizare din devizul general a fost aplicat indicele de actualizare în procent de 14,8%.Valoarea actualizată a investiției este de 1.145.879.685,65 euro. Valoarea anterioară a fost 998.547.953,25.

SC Viarom Construct SRL, în asociere cu SC Electrogrup SA a câștigat licitația pentru primul tronson al centurii. Valoarea de licitație a fost de 102 milioane lei, valoarea adjudecată de 94 de milioane de lei. Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare. Au fost 6 ofertanți la această licitație.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza