Se blochează construcțiile pe încă două străzi din Cluj-Napoca. Boc: ''gradul de încărcare este între 90% și 100%''

Se blochează construcțiile pe încă două străzi din Cluj-Napoca. Boc: ''gradul de încărcare este între 90% și 100%''

Primarul Emil Boc a declarat, joi, că două  străzi din Cluj-Napoca se apropie de un grad de încărcare de 100%, iar Primăria va lua decizia să blocheze construcțiile noi.

“Pe Frunzișului nu mai permitem proiecte până se termină sensul giratoriu. După aceea vom vedea dacă se descongestionează traficul sau nu. Pe Brâncuși ne apropiem de închidere, gradul de încărcare este între 90% și 100%. Când va ajunge la 97-98% spunem stop”, a declarat edilul, la un post de radio local.

La fel s-a procedat și pentru zona Borhanciului, cu toate că cei care merg acolo trec prin strada Brâncuși. Emil Boc a subliniat că această măsură se aplică în mod ”egal pentru toată lumea, să nu creadă cineva că regulile nu sunt unitare pentru toți în acest oraș”. Totuși, edilul a fost de acord, în comisia de urbanism, cu ridicarea unui mega-ansamblu imobiliar în Borhanci înainte de realizarea Centurii Metropolitane: Napoca City Residence propune un viitor centru comercial cu 2 niveluri de subsol, blocuri de până la 10 etaje, birouri, spații cu funcțiuni publice, toate lângă viitoarea centură metropolitană. Beneficiari sunt familia Dunca (patronii restaurantului Baracca) și Toth Zsolt Szilard, om de afaceri implicat într-un scandal uriaș cu imobiliare din Capitală, pe vremea primarului Sorin Oprescu, și responsabil pentru dezvoltarea mai multor spații comerciale pentru Kaufland România. 

Acum, Emil Boc a declarat: “Nu suntem absurzi, lăsăm să se construiască centre comerciale, să nu meargă locuitorii de acolo după o sticlă de apă la Iulius Mall, școli, grădinițe, spitale. Dar locuire vom permite numai după 2026''.

 

Comenteaza