Se înlocuiesc rețelele de apă și canalizare pe 100 de străzi din Cluj-Napoca. Cât vor dura lucrările

Se înlocuiesc rețelele de apă și canalizare pe 100 de străzi din Cluj-Napoca. Cât vor dura lucrările
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Contractul de lucrări privind reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca a fost semnat, marți, 29 noiembrie 2022.

În valoare de 124.044.854 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” S.A, societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

„Această nouă investiție pe fonduri europene, care vizează modernizarea infrastructurii de apă-canal pe circa 100 de străzi și tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca, se adaugă celei demarate în primăvara acestui an și care prevede extinderea rețelelor pe alte 36 de artere. Vestea bună pentru clujeni e că o mare parte a acestor conducte vor fi reabilitate prin tehnologii de ultimă generație, fără săpătură, pentru a minimiza în acest fel disconfortul populației și a nu perturba traficul auto”, a afirmat Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Cu o durată de execuție de maxim 15 luni, contractul prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă cu conducte din fontă ductilă și polietilenă de înaltă densitate (PEID). Lucrările se vor derula pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 de km. Totodată, vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe 7 străzi.

În același timp, antreprenorul lucrărilor va reabilita și înlocui cca. 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

Prin realizarea celor două investiții din fonduri europene, respectiv contractul de lucrări nr. 16 semnat astăzi și contractul de lucrări nr. 3, în valoare cumulată de peste 40.000.000 de euro, Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Someș urmăresc îmbunătățirea calității apei potabile și extinderea rețelelor către toți locuitorii municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, proiectul va rezolva și deficiențele în asigurarea acestui serviciu edilitar, prin reducerea considerabilă a numărul de avarii și întreruperi, dar și diminuarea pierderilor din rețea.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza