Rețetă de toamnă. Cum faci cel mai simplu și delicios tort de mere cu zahăr ars

Rețetă de toamnă. Cum faci cel mai simplu și delicios tort de mere cu zahăr ars

Dacă îți place crema de zahăr ars și adori merele coapte, dar, pe de altă parte, nu prea ai chef să-ți petreci prea mult timp în bucătărie, acest tort este alegerea perfectă.

Tort de mere cu zahăr ars este ușor de preparat și poate fi desertul perfect în zilele de toamnă sau iarnă. Este rapid și ușor de pregătit, iar rezultatul te va încânta, așa că, pune-te pe treabă!

Ai nevoie doar de 4-5 mere, de o cană zahăr, 1/2 pachet unt sau margarină, în plus, mai ai nevoie de 5 ouă, 5 linguri zahăr 5 linguri făină, un pic de coajă rasă de lămâie, o linguriţă esenţă de portocală - pentru pandișpan și de... cca 60 de minute în bucătărie...  

Cum se face

Pui trei sferturi de cană de zahăr la topit într-o formă rotundă de tort. Când s-a caramelizat, îl lași să se răcească. Ungi forma cu unt sau margarină (o să rămână multă pe fund, dar aşa trebuie) şi aşezi sub formă de floare merele tăiate felii potrivit de subţiri. Le presari cu zahărul rămas şi le introduci în cuptorul încins pentru 15 minute.

Urmează pandişpanul. Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi mai baţi până se topeşte. În timp ce amesteci, pui treptat gălbenuşurile, coaja de lămâie şi esenţa. Adaugi făina și o încorporezi uşor, cu o lingură, de jos în sus. După ce amestecul este omogenizat, îl torni cu grijă peste mere şi îl netezeşti. Introduci din nou tava la cuptor și o lași până se rumeneşte pandișpanul. După ce scoți tortul din cuptor îl laşi să se răcorească câteva minute, apoi îl desprinzi uşor cu un cuţit pe margini şi îl răstorni pe un platou. Se servește rece și merge bine cu frișcă!

loading...
Comenteaza