Se mai construiește sau nu pe Brâncuși? Ce spune primarul Boc

Se mai construiește sau nu pe Brâncuși? Ce spune primarul Boc

De mai bine de jumătate de an, autorizațiile de construire pe strada Constantin Brâncuși din Gheorgheni au fost suspendate de Primăria Cluj-Napoca. 

"Nu se mai emit autorizații de construire începând cu proiectele care au intrat în lucru anul acesta. Dacă avem proiecte chiar și din 2020, dar care acum intră în Consiliu Local, vor primi autorizație. Tot ce e după luna februarie 2022, nu mai primește. Nu se mai dau autorizații", a declarat edilul Emil Boc. 

Strada Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca a ajuns la o încărcare a traficului de 100%. Potrivit edilului, în zonă nu se va mai construi până nu se va realiza centura metropolitană, adică după 2026.

„Am decis din februarie suspendarea oricăror autorizații pentru strada Brâncuși. Pentru că, într-adevăr, nu se poate continua. Toți mă critică în orașul acesta că de ce nu las să se supraaglomereze. De ce nu las în Borhanci, de ce nu las pe Brâncuși, de ce nu las pe Tăietura Turcului. Pentru că sunt responsabil cu acest oraș. Și trebuie cineva să-și asume responsabilitatea și să aibă curajul să zică «nu, până aici, stop». Întâi facem infrastructură. Eu îi înțeleg și pe oamenii de afaceri, le-am zis și lor aceeași unitate de măsură pentru toți. În locuri unde se poate dezvolta echilibrat, ne dezvoltăm, în locuri în care nu avem infrastructură sau nu e gata pasajul Tăietura Turcului, nu e gata partea de centură, nu e gata nu știu care obiectiv de investiții, gradăm investiția. După 2026 puteți face locuire”, a precizat Emil Boc.

Comenteaza