Se reia greva generală în administraţia locală. Când ar putea fi declanşată

Se reia greva generală în administraţia locală. Când ar putea fi declanşată
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.), întrunită în Conferinţă extraordinară în data de 22.09.2016, a hotărât reluarea grevei generale.

Sindicaliştii din primării şi consilii judeţene susţin că greva generală a fost programată începând cu data de 19 iulie 2016, dar suspendată în data de 18 iulie 2016, ca urmare a promisiunilor asumate de către Vasile Dîncu - Viceprim-ministru al Guvernului României de a soluţiona revendicările lor, în cursul lunii septembrie.

Salariaţii din administraţie spun că în ultima perioadă au fost discriminaţi în raport cu alte categorii de bugetari şi în special cu cei din administraţia centrală. Protestatarii cer, printre altele, acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală - acolo unde resursele bugetare permit acest lucru şi acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţi.

„Având în vedere cele precizate mai sus, datorită faptului că până la această dată Guvernul României nu a considerat importantă soluţionarea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală din România iar acestea nu vor fi rezolvate în mod favorabil până la sfârşitul lunii septembrie, conform angajamentului, pentru reducerea discrepanţelor salariale dintre administraţia publică locală şi cea centrală, Conferinţa FNSA a hotărât ca după această dată să reia procedurile pentru organizarea grevei generale pe termen nelimitat, suspendată, şi a stabilit declanşarea acesteia începând cu data de 31.10.2016", se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele FNSA, clujeanul Valer Suciu.

Vă reamintim că FNSA a organizat deja două forme de protest, în data de 5 iulie 2016 - grevă de avertisment timp de o oră, dar mai ales, în 12 iulie 2016 - grevă generală de o zi, care a afectat destul de serios activitatea curentă în primăria municipiului Cluj-Napoca.

 

 

 

Comenteaza